Index Vakbarát Hírportál

Hallgatnám: Szabó Benedek és a Galaxisok: A teljesség felé

2015.01.23. 15:43

Amikor címet kerestünk annak az összeállításnak, amiben a legmeghatározóbb generációs filmeket gyűjtöttük össze, akkor egyértemű volt, hogy Szabó Benedek és a Galaxisok A teljesség felé című dalának refrénjét fogjuk lenyúlni.

Akármilyen meglepő, mégiscsak ezek a legszebb éveink 

Felkelünk, dolgozunk, berúgunk, lefekszünk, felkelünk megint. 

Ez úgy volt lehetséges, hogy ugyan A teljesség felé egészen eddig még nem jelent meg hivatalosan, de egy ideje már játsszák koncerteken, és néhány élő verzió már elérhető volt a Youtube-on és a Bandcampen is. Most viszont kijött a rendes verzió is a dalból, amiben az eddigiekhez képest van egy harmóniaszólam is, illetve egy plusz versszak arról, hogy "fiatal vagyok és fáradt". 

Most klip is készült a dalhoz, Rusek csinálta, és a zenekar tagjai utaznak egy hátsó ülésen, miközben kupakos bort isznak üvegből. Aki ezzel az élménnyel nem tud azonosulni, az tényleg nem volt még soha fiatal és fáradt. 

Az új album tavasszal jelenik meg, olyan számok lesznek rajta, hogy Négyeshatos meg Felkelek, elmegyek a boltba, úgyhogy várhatóan továbbra is a fiatalok mindennapjairól fognak szólni a dalok. Turné is lesz, 1 700 ezer embernek március 6-ig kell várni, akkor lesz a legközelebbi budapesti koncert az A38 hajón. Addigis íme az első klip! 



Rovatok