Index Vakbarát Hírportál

Szobrot emelnek Dél-Koreában a Gangnam Style-nak

2015.11.07. 18:18

Hamarosan bemutatják Szöulban azt a szobrot, amit minden idők legnézettebb videóklipjének, a Gangnam Style-nak emelnek, írja a BBC.

A szobrot természetesen a dalt is megihlető Gangnam városrészben állítják és a virálissá vált, lovaglást imitáló keresztbe tett kéztartást ábrázolja majd, amit a koreai rapper, Psy tett halhatatlanná. A tervezett szobrot a COEX pláza elé rakják, ahol a Gangnam Style-videó egy részét forgatták.

A Gangnam Style nem csak a klipek között, hanem a Youtube elindulása óta a legnézettebb videó, a három évvel ezelőtti feltöltése óta több mint két milliárdan nézték meg. Ezt a rekordot azóta sem tudta még csak megközelíteni sem senki és sokat elmond a népszerűségéről, hogy az egymilliárdos nézettség elérésének környékén a Google kénytelen volt emelni a maximális nézőszámán, mert arra még ők sem számítottak, hogy lesz valaha olyan videó az oldalon, aminek méréséhez kevés lesz kilenc szám.

Psy globális szupersztárrá válása azonban elmaradt, még kiadott két közepesen népszerű ("közepesen népszerű", az egyik 900, a másik 200 millió view-nál tart) dalt, egyet Gentleman címmel és még egyet Snoop Dogg közreműködésével, de hiába írtunk annak idején mi is arról, hogy ez a siker talán megnyitja a nyugati piacot az ázsiai popzenének, ez azonban azóta sem következett be.



Rovatok