Index Vakbarát Hírportál

R. Kelly szerint lincselési kísérlet folyik ellene

2018.05.03. 13:03

R. Kelly (pontosabban a menedzsmentje) végre reagált az ellene szerveződő bojkottra. Ahogy várható volt, úgy gondolja, hogy

az ellene folyó kampány nem más, mint egy lincselési kísérlet egy fekete férfi ellen, aki rendkívüli szinten járult hozzá a kultúránkhoz.

A kiadott közlemény szerint Kelly zenéje része az amerikai és az afrikai-amerikai kultúrának, amit soha nem lenne szabad, és nem is lehet elhallgattatni. Azt is hozzáteszik, hogy amióta csak Amerika megszületett, mindig lincseltek meg fekete férfiakat és nőket amiért szexeltek, vagy megvádolták őket azzal, hogy szexeltek. 

R. Kelly-vel kapcsolatban hosszú évek, sőt évtizedeke óta keringenek szexuális visszaéléseiről szóló pletykák. És nem is csak pletykák: 2008-ban bíróság elé állították pedofília vádjával, szexvideót készített ugyanis egy tizennégy éves lánnyal. A videó tényleg létezett, Kellyt viszont felmentették, annak ellenére, hogy többen beszéltek arról, hogy az énekes gyakran visszaél a jellemzően szegényebb környezetből származó fiatal lányokkal.

Tavaly nyáron a BuzzFeed részletes riportot közölt arról, hogy Kelly állítólag fiatal nőket tart két különböző ingatlanában, olyan körülmények között, mintha egy szektában élnének. Teljesen elvágva a családjuktól, a tizen-huszonéves lányok csak akkor ehetnek, amikor Kelly akarja, csak azzal kommunikálhatnak, akivel Kelly hagyja. A vádak szerint az énekes rendszeresen lefeküdt a lányokkal, arról videofelvételeket készített, amiket aztán a barátainak mutogatott. (Kelly korábbi ügyeiről és a BuzzFeed cikk állításairól részletesebben itt írtunk.)

Bár eddig minden megúszott, a tavaly év végén létrejött MeToo és TimesUp mozgalmak őt is elsöpörhetik. Egy ideje szerveződik ugyanis a #MuteRKelly (Némítsuk el R. Kellyt!) kampány, melynek célja, hogy Kelly ne juthasson el a közönséghez. Ne adják ki a dalait, ne szervezzenek neki koncerteket, ne lehessen se élőben, de online meghallgatni a számait. A mozgalom nem is teljesen sikertelen, hiszen elérték például, hogy április végén az énekes nem léphetett fel Chicagóban, az Illinois-i Egyetemen. Ezzel kapcsolatban egy Instagram-videóban azt mondta, hogy még soha nem hallott olyanról, hogy egy koncertet pletykákra alapozva töröljenek, de mindig van egy első alkalom. Ugyanitt felhívja a figyelmet a soron következő koncertjére, Kelly ugyanis jelenleg is turnézik. 

Straight from the *’s mouth! I love my fans! I love Chicago! Next show: Greensboro, NC May 11.

R Kelly (@rkelly) által megosztott bejegyzés,



Rovatok