Index Vakbarát Hírportál

Nyomozás indult R. Kelly ellen

2019.01.09. 09:00

A Georgia állambeli Fulton megye kerületi ügyészsége nyomozást rendelt el R. Kelly ellen. A döntésnek köze van ahhoz, hogy nemrég bemutattak egy hat részes dokumentumfilmet Surviving R. Kelly (Túlélni R. Kelly-t) címmel, amiben a zaklatásainak áldozatai szólalnak meg.

Miután a film lement a tévében, az Egyesült Államok egyik nemi erőszakkal kapcsolatos krízisvonalánál 20 százalékkal megnőtt a betelefonálók száma.

R. Kelly-t még a kétezres évek elején vádolták meg azzal, hogy kiskorúval közösült. Erről egy videófelvétel is készült, amin egy Kelly-hez nagyon hasonló férfi és egy tizenéves kislány szerepelt, ez a felvétel pedig eljutott a sajtóhoz, onnan pedig a rendőrségre is, de Kelly-t - aki önéletrajza szerint kiskorú szexuális erőszak áldozata volt - felmentették.

Az énekes akkor került megint a hírekbe, amikor nemrég kitudódott: szinte szektás körülmények között, rabszolgaként tarthat fiatal nőket a házában. A nőket gyakorlatilag szextárgyakként használja, a férfi minden kívánságának engedelmeskedniük kell, és életük olyan apró részleteit is felügyeli, mint a ruházatuk vagy a sminkjük. Amikor ezek a vádak nyilvánosak lettek, többen is bojkottra kérték a rajongókat. A 2017-es vádakról itt írtunk részletesebben.

A Fulton megyei kerületi szövetségi ügyész azért kezdett el vizsgálódni, mert az énekesnek van egy háza Georgia államban, ahol a vádak szerint szintén rabszolgaként tart nőket. A TMZ szerint az ügyészség már beszélt az egyik állítólagos áldozattal és egy másik áldozat családjával is, és elég bizonyítékot találhattak arra, hogy vádat is emeljenek az énekes ellen.

Ne maradjon le semmiről!Rovatok