Index Vakbarát Hírportál

A philadelphiai városvezetés kitiltotta R. Kelly-t a városból

2019.02.01. 22:19

Elfogadta az amerikai Philadelphia városvezetése azt a beadványt, amely megtiltja R. Kelly énekesnek, hogy a jövőben fellépjen a városban, írja az Uproxx. A városvezetés azután döntött így, hogy újabb részletek derültek ki az R&B énekes szexuális visszaéléseiről és állítólagos gyerekmolesztálásairól.

Az előadó kitiltásáról szóló javaslatot múlt héten adta be Helen Gym képviselőnő, aki szerint

ha nemi erőszakoló vagy gyerekmolesztáló vagy, akkor nem látunk szívesen Philadelphiában.

A Mute R. Kelly (némítsuk el R. Kelly-t) nevű beadványt egyöntetűen szavazta meg a városvezetés. Az egyik képviselőnő Twitteren pedig azt írta, hogy

Elutasítjuk azt a rendszert, amely elhallgattatja a fekete nőket és elfogadtatja a feketét fájdalmát. Hiszünk az áldozatoknak, ezért nem látjuk szívesen R. Kelly-t Philadelphiában. Ez a mostani szolidáris döntés szimbolikus abban az értelemben, hogy üzen minden szexuális erőszakoskodónak.

R. Kelly-ről évtizedek óta pletykálják, hogy szexuálisan kihasználja, megalázza fiatal női rajongóit, akik közül többeket állítólag szexrabszolgaként tartott elzárva otthon a külvilágtól. Nemrég megjelent egy hatrészes dokusorozat is, amelyben legalább 50 megszólaló állítja, hogy az énekes hosszú évek óta erőszakoskodik szexuálisan, mentálisan és fizikailag is több tucat nővel.

Ne maradjon le semmiről!



Rovatok