Index Vakbarát Hírportál

Lefújták az Eurovíziós Dalfesztivált

2020.03.18. 14:52

A holland szervezők egy YouTube-videóban jelentették be, hogy a kialakult helyzetben úgy látják jónak, hogy a május 12. és 16. közé tervezett Eurovíziós Dalfesztivált lemondják. Az elmúlt hetekben, áll a közleményben, több alternatívát is megvizsgáltak, de egyik sem bizonyult kivitelezhetőnek a koronavírus-járvány terjedésének felgyorsulása miatt.

Az európai országokban bevezetett veszélyhelyzeti intézkedések nem teszik lehetővé egy ilyen nagyszabású rendezvény megtartását, így nehéz szívvel ugyan de kénytelenek vagyunk lefújni. A fellépők, a közönség, és a stáb egészsége jelen helyzetben sokkal fontosabb, mint a verseny.

A Dalfesztivált 64 évbe rendezik meg és még egyetlen alkalommal sem maradt el. Magyarország az idei kiadást egyébként kihagyta volna, az indulókat eddig kiválasztó, A Dal című tévéműsor idén már csak nemzeti dalversenyként funkcionált.

Soha nem látott fejlesztések, vagy hatalomátvétel?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, és vannak, akik az Indexet olvassák! Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!

Ne maradjon le semmiről!



Rovatok