Index Vakbarát Hírportál

Tóth Gabi visszatér a rockhoz

2021.10.13. 09:37

Ha csak egy estére és csak egy dal erejéig, de Tóth Gabi ismét előveszi a rockerarcát. Az énekesnő október 15-én a Tankcsapda koncertjén lép fel, a zenekar három évtizedes koncertsorozatának záróbuliján, a Budapest Parkban – derül ki a Facebook-esemény leírásából.

Nem ő lesz az egyetlen, aki a debreceni zenekar buliján vendégeskedik: Nagy Feró, Köteles Leander és Kowalskyék is mikrofont ragadnak az esten.

A „külsősök″ nem véletlenszerűen lettek kiválogatva, akik ott lesznek, szinte mindnyájan közreműködtek a Tankcsapda-életmű harmadik évtizedének egyik legkülönlegesebb kiadványán – a Dolgozzátok fel! című dupla lemezről van szó, amelynek egyik korongján más előadók éneklik a Tankcsapda dalait a saját értelmezésükben, míg a másikon a rockerek adnak elő más zenekarok által írt nótákat.

A dupla albumon, amelynek megjelenéséről annak idején az Index is beszámolt, többek közt olyan előadók szerepeltek, mint Majka és Curtis, Ákos, az Alvin és a Mókusok, a Pennhurst vagy a Magna Cum Laude, a rockerek pedig például a Beatricétől, az Aurorától, az Omegától és az Eddától dolgoztak fel egy-egy dalt. 

A pénteki bulin a kiadványhoz köthető zenészek közül ott lesz Nagy Feró, Köteles Leander, Balázs Gyula „Kowalsky”, Szórád „Jimmy” Csaba, Vidák Róbert „More”, Busa Pista (Irie Maffia) és Tóth Gabi is, akiről az utóbbi időben elég sokat cikkeztek a stílusváltása miatt. Akik bírták a rocker Gabit, azoknak ajándék lesz a pénteki buli, ahol nagy valószínűséggel az Adjon az ég című Tankcsapda-nótát adja majd elő – a Dolgozzátok fel! című lemezen ugyanis ezt énekelte.

Erről a dalról van szó:

 És így hangzik Tóth Gabi verziójában:

A koncert péntek este 8-kor kezdődik, előtte a USEME csapata melegíti a közönséget.

Frissítés:

Időközben Tóth Gabi az Instagram-oldalán megerősítette, hogy ott lesz a Tankcsapda pénteki koncertjén. Azt is hozzátette, hogy a meghívást nagyon megtisztelőnek érzi.



Rovatok