Index Vakbarát Hírportál

Itt van Geszti–Presser közös klipje, az Embertelen dal '22

2022.07.11. 15:54
A nóta természetesen nem egy az egyben a 42 éve megjelent óriási sláger újraéneklése. Nem, itt egy remek átdolgozásról van szó.

Hétfő délután debütált Geszti Péter YouTube-csatornáján a vadonatúj klip. Az Index megkeresésére a rapmester elmondta, hogy bármilyen hihetetlen, de még soha nem dolgozott együtt Presser Gáborral, annak ellenére, hogy jó 30 éve a Rapülők zenekarával két LGT-nótát – a Nem adom fel és a Ringasd el magad! címűt  már átdolgoztak.  

Ezúttal indulásként a dal szerzőitől  Presser Gábortól, Sztevanovity Dusántól és Somló Tamás örököseitől  kellett engedélyt kérni az átdolgozáshoz, mindenki igent mondott rá. Geszti ötlete nyomán aztán öt hónapon át folyt a munka, amelynek végeredménye a most megjelent klip és amely nem egy remix, hanem egy remake, azaz átdolgozás lett. Presser Gábor fölénekelt néhány új sávot és a hangszerelésre figyelt, míg Geszti Péter új szövegrészeket írt az eredetihez.

A klip az egykori SOTE Klubban készült, amely az 1980-as évek Budapestjének egyik menő szombat esti szórakozóhelye volt, a kor legjobb DJ-ei pörgették a bakeliteket ebben a diszkóban. A projektmappinghez a belső tereket használták, hogy erősítsék a klip retró jellegét. A munkálatok oroszlánrészét a zenész Czoller Bence és az énekes Pál Dénes vitte.

A dal zenei újragondolásában elengedhetetlen volt Lotfi Begi és Káté közreműködése. Begi nem is hagyta ki a lehetőséget, és egy nappal a Geszti Péter és Lotfi Begi feat. Presser Gábor és Káté: Embertelen dal '22 klip megjelenése előtt már rejtelmeset posztolt közösségi oldalán.



Rovatok