Index Vakbarát Hírportál

Letaglózó dráma, a szívünk is megáll a Vad Fruttik új dalától

2024.04.23. 09:54

Hideg, borzoló fájdalom vájkál az emberben a Vad Fruttik frissen kigördült számát hallgatva. Olyan érzés, amiből úgy hisszük, nincs menekvés.

A Nincs vissza című dal valós történeten alapszik, Likó Macell legjobb barátjához köthető. Egy széthulló kapcsolat szűrők nélküli, lelki útját kísérjük végig, amibe néha behallatszik a barátok támogató hangja. 

A szerzeményt intenzív videóklip kíséri Rusznák András színművész főszereplésével. A szövegek inspirációjául valós Messenger-beszélgetés szolgált.

A legjobb barátom egyik napról a másikra került krízisbe, miután a feleségével szétmentek, és Messengeren írta le valós időben, hogy mi történik vele. Ezek az üzenetek annyira mélyek, őszinték voltak, hogy versként láttam őket. Ilyen állapotban az ember nem mérlegel, nem szépít, nem alakít a mondanivalóján, minden gátló effektus eltűnik, megszűnik a szuperego. Az alapok ezekből a közlésekből épültek fel, a refrének pedig az én vigasztaló szavaim

– idézi Likót a zenekar hozzánk eljuttatott közleménye.

A vaskos témán – amit krémes, finomra vett hangszerelés lazít – uralkodnak az elektronikus effektek. Noha ez a zenei világ eddig sem állt távol a banda hangzásától, a mostani dalban kiemelt szerepet kapnak a még inkább kevert stílusú, alternatív zenei ötletek, ami feltehetően iamyank produceri gondolkodásához is köthető.

Kék színű változás

A banda rajongói jól tudják, a 2022-es szakítás után sok minden megváltozott a Vad Fruttik életében. Az ötfős felállásból összesen két alapító tag maradt: Likó Marcell és Kerekes Gergely. Hozzájuk érkezett dobokon Tokár Gábor, basszusgitáron Dexter, billentyűs hangszereken pedig az ismert zenei producer, iamyank.

Utóbbi alkotó már a Vad Fruttik 2022-es Elválaszt című lemezén is közreműködött zenei producerként. Azóta összesen két dallal rukkolt elő a banda. 2023-ban az Égessük fel, most pedig a Nincs vissza című számok jelölik

egy új korszak kezdetét az alter-rock csapat életében.

A banda 2024. május 3-ra kitűzött koncertje a Budapest Parkban a Kék címet kapta. A döntés többek között azért született, mert nem akartak olyan nevet az előadásnak, amely azt az érzést kelti, hogy a tagcserékre reagálnak vele. Az elvont címhez speciális látvány is párosul, amely az absztrakt festmények és kísérleti filmek világágból merít.



Rovatok