Index Vakbarát Hírportál

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Igen kínos véletlen miatt kellettt bezárni a Fekete-erdő népszerű Tatzmania vidámparkjában az Adlerflug nevű berendezést.

  A levegőben repülő utasszállító kosarak horogkeresztet mintáztak.

  A németek ezt nem találták túl vidám dolognak, hiszen náluk tiltott jelkép a náci horogkereszt, így a július végén elindított berendezést kénytelenek voltak bezárni.

  Most átépítik a szerkezetet, hogy nácimentesen lehessen élvezni a röpködést.

 • Létezik egy orosz vasúti járat, a Moszkvából, Vlagyivosztokba tartó Arany Sas Expressz, amelyre a legolcsóbb jegy 15 ezer dollár (4,5 millió forint), de vannak ehhez képest kétszeres árú jegyek is.

  A vonat kívülről nem néz ki különösen, de belülről ötvözi a cári paloták eleganciáját, olyan modern szolgáltatásokkal, mint a minden fülkéhez tartozó külön fürdőszoba, tévé, valamint a kaviáros, vodkás, pelmenyis étkezések a két étterem valamelyikében, vagy a fitnessterem használatának lehetősége.

  A vonat belső terei a Russia Beyond the Headlines cikkében nyomon követhetők.

  Maga a kéthetes út nem a legegyszerűbb utazás az érintett városokba (például Jekatyerinburgba, Irkutszkba, Kazanyba, vagy Novoszibirszkbe), hiszen mindenhová mennek repülőgépek is, de a vonatút olyan, mint az óceánjáró hajók modellje, a megállóknál városnézés, kulturális programok várják a javarészt angolszász turistákat, akiket a vonat saját angol nyelvű orvosa is el tud látni. A járat nem menetrendszerinti, de jellemzően évente legalább 12-szer elindul, javarészt a nyári hónapokban.

 • David W. Peters pap próbál közösséget szervezni a Texas állambéli austin kertvárosában. Mivel egyelőre nincs elég híve, úgy térít, ahogy csak tud. Emiatt regisztrált a tizenévesek kedvenc oldalára, a rövid, zenére tátogós videókra épülő TikTokra, ami az alapítása után három évvel, egymilliárd dollárért eladott Musical.ly utódja.

  Guardian azt írja , hogy a TikTok-papnak óriási sikere van, pedig ugyanazt csinálja, mint mindenki más, tátog a zenére, és idétlenül viselkedik. Az viszont kiemeli a mezőnyből, hogy pap, és háromszor annyi idős, mint az applikáció legtöbb használója.

 • Sok dolgot elkövettem, de az nem igaz, hogy a házasságom megcsalás miatt ér véget. Liam és én évtizedek óta együtt voltunk. Mondtam már korábban, és ez továbbra is igaz, szeretem Liamot, és mindig is így lesz.

  Ezt írta ki Miley Cyrus, válaszul a férje megcsalásáról szóló pletykákra.

  (Fontos előzmény, azoknak a kommentelőknek, akik még nem láttak tévét, rádiót vagy újságosstandot: Miley Cyrus egy híres popsztár, az inkább régen híres, de most épp megint eléggé híres  Billy Ray Cyrus  countryzenész gyereke, és épp válik Liam Hemsworth színésztől, aki egyébként a Westworldből ismert Luke Hemsworth, és a Thor-filmekben a címszereplőt játszó Chris Hemsworth öccse, mellesleg ausztrál.)

  Ez eddig nem is lenne olyan érdekes, de Miley Cyrus nem akarta senki fantáziájára bízni, hogy vajon mi lehet az a sok dolog, amit elkövetett, ezért újabb posztokat írt. Aztán még újabbakat. És a végeredmény egy egészen hosszú őszinteségi roham lett, ami igazából egyszerre csodálatos, és irigylésre méltó, tényleg.

  Mint egy posztról-posztra elmesélt dráma, ahol a hősnő szembenéz a múltjának démonaival, és az újabb és újabb emlékek után kiszól a közönségnek, hogy elfogadta magát olyannak, amilyen.

  Először azt árulta el, hogy bukott egy nagyobb szerződést a Walmart áruházlánccal, miután kiderült, hogy 17 évesen betépett egy bonggal.

  Ezután arról írt, hogy az eddigi legnagyobb sikerű száma arról szól, hogy beekizve táncol és/vagy a mosdóban szívja a csíkokat.

  Aztán már azt is bevallotta, hogy azért rúgták ki a Hotel Transylvania című animációs filmből, mert a férjének vett egy péniszalakú tortát, és készített egy képet, amin azt nyalogatja. Ez pedig nem volt eléggé családbarát a producereknek.

  A végén pedig úgy döntött, összefoglalja az egészet egy nagy posztban, amiben már úgy hivatkozott magára, mint a nő, akiről a legtöbb meztelen fotó lehet fent az interneten. (BuzzFeed News)

Rovatok