Index Vakbarát Hírportál

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az eredeti tervek szerint szerda reggel Curtis interjút adott volna a Rádió 1 Balázsék című műsorában, ám a beszélgetés nem jött össze, mert a rapper nem vette fel a telefont.

  Sebestyén Balázs ezt nem vette túl jó néven, és azt mondta, hogy ideje elengedni Curtist, aki túlságosan megbízhatatlan.

  Aznap este viszont már arról posztolt Facebookon, hogy az internetes reakciók túlzóak és Curtis nem érdemli meg azt az alázást, amit emiatt kap. Ezért csütörtök reggel újra felhívták Curtist, aki ezúttal már felvette a telefont és el tudta mesélni, hogy milyen volt az elvonó, ahonnan szombaton jött ki. A teljes beszélgetést Soundcloudon meg is lehet hallgatni:

  Curtis elnézést kért az elmaradt interjú miatt, majd elmesélte, hogy 5 és fél hétig volt bent egy rehabilitációs intézetben, ahol orvosok és pszichiáterek segítettek neki a gyógyulásban. Elmondta, hogy ezzel nem ért véget a program, továbbra is hetente többször jár kezelésre. Azt is elmesélte, hogy milyen volt bent egy napja, illetve cáfolta azokat az értesüléseket, miszerint az intézetnek, illetve a kezelésnek bármilyen köze lenne a szcientológiához.

  Majkával már volt egy jó hangulatú beszélgetésük, de elmondta, hogy sok idő kell, mire rendeződhet a kapcsolatuk. Curtis motiváltnak hangzott a gyógyulását illetően, ha sikerül meggyógyulnia, akkor a jövőben másoknak is szeretne segíteni.

  Facebook-oldalán azt is megosztotta, hogy májusban kiad egy kislemezt A legismertebb senki címmel.

  Majka és Curtis viharos szakításával kapcsolatos híreinket itt lehet elolvasni

 • Ha nem történik drasztikus változás, akkor 2020-ra eltűnhetnek a fecskék Magyarországról. Erről szóló cikkünk még 2015-ben jelent meg, amiben bemutattuk, hogyan csökkent az elmúlt években a klmíváltozás és az emberi tevékenység hatásai miatt ezeknek a madaraknak a száma. 

  Most a Sokszínű Vidéknek nyilatkozott Orbán Zoltán, a Magyar Madártani Egyesület szóvívője, aki jó és rossz hírekkel szolgált. Azt mondta, hogy

  tavaly nem csökkent tovább a fecskék száma, de a korábbi évtizedekhez képest így is körülbelül 1 millió egyed hiányzik Magyarországról.

  A fecskék elsősorban szúnyogot, legyet fogyasztanak, vagyis ők jelentenek biológiai védelmet az ezen rovarok által terjesztett betegségekkel szemben. Az Egyesületnek ezért továbbra is az a kérése, hogy aki teheti, az ne riassza el a madarakat, és ne szereljen fel nejlonszatyor-riasztót , amik különösen károsak.

 • Akár ezt is írhatta volna amúgy a Magyar Nemzet a csütörtöki címlapjára, amin azzal támadnak, hogy a Soros György által támogatott oxfordi Sarah Harper szerint a robotizáció miatt egyre kevésbé lesz szükség a gyerekekre.

  A gondolatmenet nagyjából: kormány családvédelmi programja -> a programot kritizáló,  New York Timesnak nyilatkozó Pető Andrea, CEU-professzor -> a cikkben szintén megszólaltatott Sarah Harper, aki robotizációról is beszél -> robotok -> nem lesznek gyerekek -> ???

  A robotos rémisztgetés természetesen végigpörgött a kormánymédiában, az Echo TV is rárepült azóta.

  Kiktől kell igazán félni?

  • 1029
   Mindentől
  • 380
   Semmitől
  • 338
   Sorostól
  • 116
   A migránsoktól
  • 101
   A robotoktól
 • Megnyugtató híreket kaptunk Balázs Pali menedzsmentjétől: az emberek többségének tetszik az énekes új haja. 

  Pali Valentin napon adta hírül, hogy 35 év után megvált jellegzetes hosszú, göndör hajkoronájától. Ekkor mi is megszavaztattuk olvasóinkat, hogy kire hasonlít legjobban az új frizurával, magasan Rákay Philip nyert. 

  Az énekes menedzsmentje most újabb fantasztikus sajtóközleménnyel állt elő, amiben részletezik, milyen reakciókat kapott Pali az új hajára. 

  Magam sem gondoltam volna, hogy ilyen nagy visszhangja lesz a hírnek, a fiatal korosztálytól is meglepően nagy arányban érkezett pozitív visszajelzés. Minden várakozást felülmúlt az érdeklődés mennyisége, aminek ékes bizonyítéka, hogy néhány nap leforgása alatt több mint 85 ezren nézték meg 37 országból az új klipet, amiben már rövid hajjal vagyok látható

  – mesélte az előadó.

  Még az Ausztriában síelő magyaroktól is érkezett visszajelzés, akik a sífelvonóra várva róla beszéltek. Sőt, Palinak a Balin élő magyar ismerősei is írtak egy gratuláló üzenetet - örvendezett. 

  Azt írják, rengeteg ilyen és ehhez hasonló üzenetet, kommentet kapott:

  "Fantasztikusan jól nézel ki Pali!"

  "Új frizura, új sármos megjelenés, új dal, új klip, komolyan mondom, teljesen lenyűgöztél!"

  "Szívből gratulálok, nagyon jó döntést hoztál!"

  Voltak azért olyanok is, akik másként vélekedtek az új külsőről, ők ezeket mondták:

  "Miért kellett levágni azt a szép hosszú hajad?"

  "Sokkal jobban állt úgy..."

  "Kár, hogy levágattad..."

  Végezetül olvasóink véleményére vagyunk kíváncsiak, kérjük, szavazzon:

  Önnek tetszik Balázs Pali új frizurája?

  • 805
   Igen, jobb mint volt
  • 803
   Egyik hajjal sem tetszik
  • 241
   Nem, a régi fürtök jobbak voltak
  • 163
   Nem tudom

  Emlékeztetőül pedig itt van pár régi cikk a régi hajáról a Balazspali.hu-ról:

Rovatok