Index Vakbarát Hírportál

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Hogy mennyire fontos, azzal néhány hete szembesültem, amikor kempingezéshez vennem kellett egy hosszabbítót Olaszországban, majd itthon rájöttem, hogy nem vettem hozzá három csatlakozójúból két csatlakozójúvá átalakító adaptert (ugyanitt: ha valaki arra jár, legyen olyan jó, hozzon egyet lécci, és juttassa el hozzám). Persze a feledékenységemet nem oldaná meg egy világtérkép, de a legközelebb utazáshoz jól jönne, ha tudnám, hogy melyik országban milyen konnektor használatos. Ebből a szempontból tehát remek ötlet az országokat konnektor-típusok szerint csoportosító térkép, amiről kiderül, hogy a világon 13 különböző szabvány van erre.

  Sajnos maga a térkép igazából viszont nem használható, mivel a készítők igen sajátosan értelmezték a színkódolást, így a 13 különböző típusból hatot is egyfajta türkizes kékeszölddel jelöltek, míg további kettőre a narancssárgát használták. Így például látszólag Olaszországban és Magyarországon ugyanolyan csatlakozót használhatnánk – miközben nagyon is kiderült, hogy nem. De legalább az látványos, hogy hol használható mérges ufó (H típus) és hol szomorú ufó (I típus).

 • A Walt Disney Studio tegnap kiadta az új élőszereplős remake-jének előzetesét, amiben láthatjuk, hogy fog kinézni a 2019-es Susi és Tekergő.

  Amikor épp nem számítógéppel animálják, akkor Tekergőt egy a 2 éves terrier-keverék kutya játsza.

  A Monte névre hallgató állatot egy új-mexikói menhelyről küldték Phoenixbe egy kutyaotthonba, ahol egy csapat hollywoodi állattréner figyelt fel rá, majd egyikük örökbe is fogadta.

  via CNN

 • Grant Woolard zenész-producer elég sok munkát feccölt a lenti videóba, és még csak nem is a (szintén remek) vizuális megvalósításba.

  70 ismert klasszikus zenemű zongorás mashupját alkotta meg hat percbe sűrítve, Beethoventől Mozarton át Rimszkij-Korszakovig - aztán néha jön easter eggnek egy Scott Joplin vagy Rick Astley. Zseniális az egész, ráadásul ez már a harmadik ilyen egyveleg Woolardtól (az első itt, a második itt megtekinthető/hallgatható).

  (Laughing Squid)

 • Az emberek természethez való viszonya egészen furcsa, valami nagyon félrement a világban.

  Egyrészt az Amazonas-medencében lángol az esőerdő. Annak ellenére, hogy Oláh Lajos, a Demokratikus Koalíció képviselője már három hete írt egy levelet a Föld tüdejének védelmében (before it was cool). Másrészt Kecskeméten rekordott döntöttek azzal, hogy 542 ember ivott egyszerre kecsketejet.

  Egyetlen dolgot nem értek, hogy én miért nem voltam meghívva az utóbbi eseményre, ugyanis nagyon szeretem a kecsketejet. Majd talán jövőre, és akkor 543-an új rekordot döntünk. Ha még lesz élet a Földön.

Rovatok