Index Vakbarát Hírportál

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Ezzel az apukás fotóval kívántak boldog apák napját minden kedves rojalistának. Egyúttal most először mutatták meg az egy hónapos Archie, azaz Sussex pelenkás hercegének arcát is.

 • A 20 éves férfi repülővel utazott, és csak akkor vette észre, hogy az egész repülőúton egy nem mérges, de elég nagy kígyó volt a hátizsákjában, mikor a szállására ért. A szállás tulaja közölte vele, hogy Hawaiira nem legális kígyót hozni, és értesítette a rendőrséget is. A rendőrök a vadőrökkel együtt elvitték a kígyót.

  A férfi elmondta, hogy nem direkt hozta Hawaiira a kígyót, de az nem derült egyelőre ki, hogy mi lesz az ügy következménye, ugyanis a tiltólistás állatok országba csempészése Hawaiion 200 ezer dollárra és 3 év börtönnel büntethető. (Huffington Post)

 • Van ez a bulvárújságírói szófordulat, hogy 

  sosem hinné el, ami ez után történt!

  Ami legtöbbször persze csak kattintásvadászat, de azért egyszer-egyszer az életben tényleg igaz lehet. Az például eléggé ilyen helyzet lehetett, amikor pár szerencsés lenézett a New York-i Pride hónap egyik rendezvényére, a mai LMBTQ-jogi mozgalmakat beindító kocsmába, a Stonewall Innbe, amikor egyszer csak felkonferáltak egy meglepetésfellépőt, a minden idők egyik legtöbb eladott lemezét magáénak tudó gigasztárt, 

  Taylor Swiftet.

  A műsorvezető a Modern Család című sorozat egyik főszereplője, Jesse Tyler Ferguson volt, vele együtt adta elő az énekesnő a Shake It Off című slágerét, mondván, ez Ferguson kedvenc száma a karaoke-bárokban.

  A fellépésről persze videó is készült:

  (via Rolling Stone

 • A tiszafüredi strandról rajtolt el vasárnap reggel az I. Tisza-tavi PET Kupa, hét hajóval, több tucatnyi kenuval és nagyjából száz civillel, akik azt tűzték ki célul, hogy a lehető legtöbb szeméttől tisztítják meg a tavat. A hőség mellett irtózatos mennyiségű szúnyog és bögöly kínozta a csapatot, de estére mindenki megérkezett épségben a tiszaszőlősi kikötőbe. Még épp időben, ugyanis a heves szélviharok azt jelzik, ezt az éjszakát esőben kell átvészelnünk.

  A nap végi statisztika szerint egy nap alatt több mint 200 zsák szemetet szedtünk össze, ennek a negyede már össze van taposva, tehát máris mehet újrahasznosításra.

  A mi hajónk, a Petúnia csapata ebből 36 zsáknyi hulladékot gyűjtött.

  A zsákokba azonban nemcsak műanyag palackok kerültek, hanem

  • székek és asztallábak,
  • komplett műanyag asztalok,
  • hűtők,
  • ablakkeretek,
  • gumiabroncsok,
  • és véletlenül egy vízisikló is, de azt visszadobtuk a vízbe.

  A hétfői szakasz Tiszaszőlőstől Tiszanánáig tart majd, ami azt jelenti, hogy 11 folyami kilométeren fogunk újabb csapást mérni a szennyezésre.

Rovatok