Az Index olvasói ijesztő gasztronómiai perverziókra kaphatók, ha az objektív tájékoztatás és a factchecking szent küldetéséről van szó
Bő egy hónapja számoltam be a hulladékgasztronómiai breaking newsról, miszerint Japánban piacra dobják a csipsz ízű zacskós tésztalevest, és a tésztaleves ízű csipszet. Mivel objektív okok miatt (állítólag kontraproduktív lenne az olvasói támogatás céljai között, hogy mondjuk 120 milliónál elmegyek Japánba hülyeségeket megkóstolni) csak feltételezésekre szorítkozhattunk a cucc élvezeti értékével kapcsolatban, olvasói felhívással éltem a poszt végén, hogy ha valaki arra jár, igazán megkóstolhatná helyettünk.
És most esett be a postafiókomba két olvasónk Juli és Peti emailje, akik Jokohamában jártak és pont elkapták a különleges limitált kiadást a boltokban. Át is adom nekik a szót, hogy ha eddig valaki kétségek közt hánykolódott, most tapasztalati tényeket kapjon erről az izéről.
A hagymás-tejfölös yakisoba nem okozott túl nagy gasztronómiai meglepetést, inkább egy sima kifőtt tésztát kaptunk egy kis hagymás beütéssel. Adtak hozzá egy tasakban hagymát, a másikban pedig egy olajos szószt, ami a tejfölös ízért felelhetett.
Gasztroperverzióként a Pringles ízű yakisoba-t megszórtuk egy kis yakisoba ízű csipsszel, de be kell vallanunk, hogy a kettő párosítása nem valami jó választás.
A yakisoba ízű Pringles nagyon kellemes meglepetés volt. Bár az íze nem hasonlít különösebben az eredeti ételre, de kellemes fűszeres ízvilágával megnyert minket. Ellenben a ramen ízű Pringles nem nyújtott egy felejthetetlen élményt, mivel leginkább egy sima sonkás ízű csipszre hasonlít. A Pringles ízű ramen szintén nagyon kellemes volt, nagyon jól eltalálták a fűszerezését.