Index Vakbarát Hírportál

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Míg itthon folyamatosan esik az eső és csak jól el lehet ázni, Denverben hétfő óta hull a hó. Hétfőn akkora vihar érte el Colorado fővárosát, hogy egyes részein már több mint 15 cm-es hóréteg alakult ki.

  A CNN azt írja, a későtavaszi havazás nem teljesen szokatlan az amerikai városban, az elmúlt 70 évben 52-szer fordult elő ilyen. Igaz, ilyen mennyiségű hó csak igen ritkán esett. 

  Colorado iskoláiban május végén tör ki a nyári vakáció, lehet, hogy most fürdőruha helyett szánkóra lesz inkább szükségük a diákoknak.

   
 • Gajdics Ottó jeles kormánypárti publicistát, a Karc FM és a Szabad Föld főszerkesztője

  a Magyar Tartalékosok Szövetségének felterjesztésére megkapta a Honvédelemért Kitüntető Cím II. fokozatát.

  Gajdics az elismerést a magyar honvédelem napja alkalmából rendezett ünnepségen vehette át a Stefánia-palotában. A díjjal kapcsolatosan az alábbi gondolatokat fogalmazta meg:

  Az évek során egy harcos pacifistából egy hazáját szerető, és éppen ezért a nemzet megvédéséért erőfeszítéseket tevő emberré váltam. Szeretném, ha minél többen lennének ilyenek a hazámban, ezért kezdtem el tudatosan támogatni azt a tevékenységet, ami a magyar tartalékos sereg visszaállítására indult el.

  Az ünnepségen egyébként a Honvédelmi Minisztérium listája alapján Nógrádi György "biztonságpolitikai szakértő" és Mága Zoltán NERzenész is kitüntetésben részesült.

  (Magyar Nemzet)

 • A TeleÉlettel.hu nevű székesfehérvári portál szúrta ki a lenti képet, amin egy általános iskolai osztály óriásplakáton köszöni meg az alsós négy évet két tanítójuknak. A Zentai úti Általános Iskola 4/b osztálya az elkövető, a hálaplakát címzettje pedig bizonyos Csilla néni és Andi néni, azaz Baloghné Szakonyi Csilla és Pálinkásné Párkányi Andrea. A gesztus ötlete egy szülő fejéből pattant ki, de a szervezésben a gyerekek is részt vettek. A plakát a Kadocsa úti elkerülőn látható, még május végéig.

 • Körbemegy:

  És a legjobb, hogy már 6 millióan látták.

Rovatok