Index Vakbarát Hírportál

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Egy privát Billy Elliot előadáson vehetett részt néhány segítőkutya egy kanadai színházban. Íme ahogy a székek mögül lesnek:

  Egy segítőkutyák kiképzésével foglalkozó szervezetnek ezzel az volt a célja, hogy a kutyusok megtanulják, hogyan kell nyugodtan, türelmesen viselkedni színházban. 

  Egy olyan különleges előadáson, úgynevezett "relaxed stage performance"-en vehettek részt, amit kifejezetten a segítőkutyák gazdái számára hoztak létre, tehát olyan szellemi, tanulási fogyatékosságokkal küzdők, hallás- és látáskárosultak, valamint autisták számára, akik közül sokakat zavarnának a sima előadásokban alkalmazott éles fény- és hanghatások. 

 • Chase Robinson jobban járt volna, ha egyszerűen közveszélyes munkakerülőnek bélyegzik, de mivel Amerikában, 2019-ben nem ismert ez a szocialista fogalom, inkább beperelték 6 millió dollárra, azaz csaknem 1,8 milliárd forintra. Jó, persze nem csak annyi volt a bűne, hogy nagyon szerette a Jóbarátokat.

  Robinson a Variety riportja szerint Robert De Niro produkciós cégénél dolgozott, évi 300 ezer dolláros (90 millió forintos) fizetéssel, középvezetőként, egészen idén áprilisig, amikor felmondott, mert kicsit forró lett a lába alatt a talaj. A nő ugyanis, legalábbis a most ellene benyújtott vádirat szerint

  • hihetetlenül nagy hotel- és éttermi számlákat fizetett ki céges pénzből,
  • elhasznált privát utakra pár milliónyit De Niro törzsutas-kilométereiből a légitársaságoknál,
  • eltaxizott 32 ezer dollárt (10 millió forintot),
  • alig jelent meg egyáltalán a cégnél,
  • de ha be is jött, a vádirat szerint "csillagászati mennyiségű időt" töltött a Netflix nézésvel,
  • egy négy napos periódus alatt megnézett 55 részt a Jóbarátokból,
  • egy másik négy napos periódus alatt megnézett 20 részt Az ítélet: családból és 10-et a Schitt's Creekből,
  • és eközben a legmenőbb éttermekből rendelt magának uzsit.

  Hogy félreértés ne essék, a vádirat siet leszögezni, a Netflix-bámulás még csak a közelében sem volt annak, amit elvártak tőle a munkaszerződése szerint.

  Azt hiszem, A Hónap Dolgozója táblán ritkán jelent meg Chase Robinson neve De Niróéknál.

 • Augusztus végén lelövik a FogCamet, azaz a világ legidősebb webkameráját, amely immár 25 éve működik folyamatosan a San Franciscó-i Állami Egyetem kampuszán.

  FogCam 1994-ben indult, hogy az időjárás változását és a Holloway sugárutat figyelje. Az MTI híre szerint Jeff Schwartz – aki Dan Wonggal együtt készítette a kamerát – bejelentette: augusztus 30-án leáll a FogCam, mert nincs jó hely, ahová telepíthetnék.

  Schwartz 1993-ban a Cambridge-i Egyetemen látta a világ elsőnek tartott webkameráját, az inspirálta a FogCam megalkotására, valamint a tény, hogy így egyszerre gyakorolhatják a kódolást és ismerkedhetnek meg a kilencvenes évek internetes technológiájával. A cambridge-i kamerát azonban 2001-ben lekapcsolták, vagyis a FogCam 18 évvel élte túl az elődjét.

 • Jason Sutter, aki olyan, egymástól aránylag távol álló sztárok mögött dolgozott már dobosként, mint Cher és Marilyn Manson, egy interjúban mesélt arról, hogyan került be Manson csapatába - szúrta ki a Rockbook rockmagazin. Beszélt arról, hogy épp akkor rúgták ki Manson dobosát, amikor ő a New York Dollsszal turnézott 2010-ben, és mivel már korábban is jelezte, hogy szívesen játszana velük, amikor újra jelentkezett, tényleg be is hívták. De azért volt egy feltétel:

  Sikerült elérnem, hogy a menedzsment ránézzen az önéletrajzomra, meg a fotóimra, hogy nem vagyok-e kövér. De komolyan, valaki ezt így kimondta, hogy »Na, hogy is néz ki a srác? Huh, nem kövér, jól néz ki.«

  A riporter még vissza is kérdez, hogy tényleg az volt-e a követelmény, hogy ne legyen kövér, és Sutter megerősíti, hogy igen, valóban ez volt az első kritérium a meghallgatáshoz.

Rovatok