Index Vakbarát Hírportál

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Három kölyökkel gazdagodott a Szegedi Vadaspark binturongpopulációja, közölte a remek hírt a park honlapja és az MTI is. A park szerint az egyik legkülönlegesebb állatukról van szó: van benne valami medveszerű, de mászik, mint a macska, a testalkata viszont a nyestekére emlékeztet, de valójában egy nagyméretű délkelet-ázsiai cibetmacska.

  A Szegeden született kis binturongok, az európai tenyészprogram ajánlásai alapján majd új állatkertbe kerülnek, a nyáron viszont még meg lehet őket nézni Szegeden.

 • Hősként ünnepelnek Isztambulban egy 17 éves algériai fiút, Feuzi Zabaatot, aki elkapott egy ablakból kizuhanó 2 éves kislányt, Doha Muhammedet, aki egy menekült szír család gyermeke.

  Mint a BBC videója megmutatja, szerencsére a  17 éves fiú éppen felfelé nézett, amikor a kislány kimászott a nyitott ablakon és az aszfaltra esett volna. Mivel Zabaat tettét egy videófelvétel is megörökítette, így a képsorok percek alatt bejárhatták a világsajtót.

  Egy éve francia állampolgárságot kapott és még Emmanuel Macron francia elnök is meghívta azt a Maliból származó,  22 éves Mamoudou Gassamát,  aki, "Pókemberként" mászott fel emeleteken keresztül, hogy megmentsen egy emeletről kilógó kisfiút.

   

 • Múlt hét hétfőn nálunk is olvashattak Mike Gravelről, a demokraták mémháborúval berobbanó elnökjelöltjéről, aki deep fried memékkel és dabeléssel törné meg Donald Trump hatalmát.

  A jelek szerint az amerikai fiatalok korábbi kedvence, Bernie Sanders sem akar lemaradni a trendi kontent terén, ugyanis fogta magát, és 

  csinált egy Twitch-csatornát.

  Egyelőre még nincs semmilyen tartalom a csatornán, de sajnos nem valószínű, hogy a jövőben epikus gémer kontentet fog gyártani, és Tyler1-szerű őrjöngéseket tol majd a streamjén. Ehelyett minden bizonnyal a Facebook és a YouTube kiegészítéseként fog majd szolgálni a csatorna, ahol élőben beszéli majd ki az aktuális problémákat.

  Ez amúgy nem is rossz ötlet, elég régóta van már IRL-szekciója a platformnak, a politikai témák viszont elég alulreprezentáltak, úgyhogy akár be is jöhet a dolog. De persze az is lehet, hogy Bernie Sanders holnaptól arról fog üvöltözni, hogy kinek az anyjával feküdt le, bármi lehet.

  (via)

 • A csütörtök délelőtti székesfehérvári vonaton utazott a nap győztese: egy férfi, aki kempingszékkel utazva egészen elnöki módon oldotta meg az elfogyott ülőhelyek jelentette problémát.

  Le a kalappal!

Rovatok