A McDonald’s is robbantja a növényi hústermékét, de elkövetettek ők is egy hibát
A McDonald’s már régóta kísérletezik a növényi alapú, szójapogácsás burgerekkel, eddig mégis ők voltak azok, akiknél még nem jelent meg az állandó kínálatban a vegaburger.
A cég McPlantnek nevezte el a hamburgerét, amelyet a növényi húspiac egyik legnagyobb szereplőjével, a Beyond Meat összefogásával alkotott meg
– írta a Fox News.
A McPlant borsóalapú fehérjéből készült pogácsája és szezámmagos zsemléje a többi klasszikus feltéttel biztosítja a már híres mekis ízvilágot.
A cég Európában először Dániában és Svédországban dobta piacra a növényi hamburgerét, mivel egy felmérés szerint a svédek több mint egyharmada inkább a vegetáriánus étrendet követi a mindennapjaiban.
A plantbasednews nevezetű Instagram-oldal ki is tett egy posztot ezzel a burgerrel kapcsolatban.
Viszont a McPlant burger nem teljesen vegán, mivel sajttal és majonézzel készítik, csakúgy, mint a többi hamburgerüket. Ráadásul Dániában és Svédországban ugyanazon a sütőlapon sütik a növényi alapú húspogácsákat, mint a húsból készülteket.
Ez felveti ugyanazt a problémát, amibe nemrégiben a konkurens Burger King is esett, mivel ők is ugyanazon a sütőlapon készítették a növényi húsokat, mint az állati eredetűeket.
Ebből is volt probléma, de végül vegetáriánusnak lett feltüntetve a termék, és nem vegánnak, mivel ugyanazon a sütőlapon volt sütve a növényi hús, mint az állati eredetű hústermék.