Három trükk, ami megváltoztathatja az életünket
Lifehackekből egyszerűen nem lehet eleget gyártani. Van, aki azzal lett híres, hogy ezeket parodizálja. Vannak viszont tényleg jól működő trükkök. Kezdjük is talán azzal, ami talán mindenkit nagyban érint:
a pizza professzionális megmelegítése.
Hogyan melegítjük fel a már kihűlt pizzánkat? A lehető legegyszerűbb és leggyorsabb módon, azaz egy-egy szeletet egy tányérra teszünk, amit behelyezünk a mikrohullámú sütőnkbe, majd legmagasabb fokozaton 15-25 másodpercig melegítjük.
A profik ehhez képest úgy csinálják, hogy egy felforrósított serpenyőre helyezik a szelet pizzát, majd mellé, az izzó edény aljára egy-két teáskanálnyi vizet öntenek, majd egy fedővel letakarják az egészet. Fontos: ne áztassuk el a pizzát, nem pizza levest készítünk, csak melegítünk!
Ha már a pizza megvolt, akkor nézzünk egy másik tésztát, sőt, az összeset, amit főzni kell. Hogy szoktuk ezeket elkészíteni? Veszünk egy jó nagy lábost. És ezzel el is követtük a lehető legnagyobb hibát. Nyilván, aki főzött már tésztát, az tudja, hogy ilyenkor mennyi vízzel kell dolgozni. Rengeteggel, pedig pont elég lenne annyi, hogy a víz csak ellepje a tésztát. A megoldás egy magasabb peremű, lehetőleg fedővel lefedhető edény használata. Nem csak kevesebb vizet kell használni, de gyorsabban el is készülünk, hisz a kisebb mennyiségű víz, hamarabb felmelegszik, felforr, pláne, ha még a fedőt is bevetjük.
És van itt még egy ultimate tipp. Minden mikrózást feljavíthat, ha nem csak natúrba tesszük be a megmelegíteni kívánt ételt, hanem teszünk mellé egy kis pohár vizet is. Ettől nem lesz olyan száraz az ételünk.
(Buzzfeed)