Nem volt tonhal DNS a tonhalas szendvicsben
A The New York Times közölte azt az elképesztő sztorit, hogy
egy tonhalas szendvicset megvizsgáltak egy laborban, ahol kiderült, hogy tonhalat még nyomokban se nagyon tartalmaz.
A Subway gyorsétterem egyik termékéről van szó. A cég nem sietett, hogy válaszoljon a vádra, miszerint semmi közel a tonhalhoz a tonhalas szendvicsének. Tudósok szerint ugyanis ez a helyzet, mivel egy kósza tonhal DNS-t se tudtak azonosítani a mintából, amit kaptak.
Aztán persze az üzletlánc szóvivője hivatalosan is tagadta a vádakat, sőt, azt mondta, hogy azért a DNS tesztelés nem éppen a legjobb mód arra, hogy kiderítsék van-e tonhal a tonhalas szendvicsben. Úgy tűnik, hogy a Subway képviselője mindenhez (is) ért, ugyanis kijelentette, hogy szerinte a tesztet még a tonhal elkészítése előtt kellett volna elvégezni, nem akkor, amikor már kapott hőkezelést, plusz némi majonézt, majd az egészet egy kis salátával együtt egy szendvicsbe töltötték.
Így áll egyelőre az ügy, aminek valószínűleg lesz még folytatása.
(Indy100)