Index Vakbarát Hírportál

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A rappert penészes kenyérrel fogadták bent, szabadulása után átértékelte kinti életét.

    Nemrég szabadult húsz napos fogházbüntetéséből Manuel, aki június elején, Instagram oldalán közölte követőivel, egy régi, kábítószer-birtoklási ügy miatt kell három hétre rácsok mögé vonulnia.

    Szabadulása után a rapper első interjúját a Refershernek adta, akik többek között arról is kérdezték, mi miatt kellett végül börtönbe mennie. A The Voice egykori coach-a elárulta, a tehetségkutató forgatása, fellépései és térdtörése miatt tavaly nyáron nem tudta megkezdeni a rá korábban kiszabott közmunkát, ez gyűrűzött el egészen idáig.

    „Akárhonnan tudom csűrni-csavarni, nyilván nagyon sok munka volt, de azért mégiscsak oda lyukadok ki, hogy ha nagyon utánamentem volna, meg nem gondoltam volna, hogy azért ezt még lehet halogatni, akkor amúgy el tudtam volna kezdeni a közmunkát” – árulta el Manuel, aki végül maga kérte, hogy büntetését szeptember helyett most nyáron ülhesse le, ez az időszak ugyanis kevésbé volt telített számára fellépés-ügyileg. 

    „Úgy döntöttünk, hogy ez a kisebb rossz, és legyen ez. Beszéltünk a helyszínekkel, és szerencsére sikerült megállapodni velük, hogy akkor nem lesz ebből semmi probléma.”

    Manuel cáfolta, hogy a népszerű vélekedéssel ellentétben a börtön emelne a "rapper-imidzsén", mint mondta, rengeteg féle fazonnal találkozott bent, csak menő arcokkal nem. Az első nap ugyan egy épp szabaduló rab kicsit ráijesztett, cellatársaival azonban jól kijött.

    Bementem az első nap, egyből azzal indítottak, hogy egy penészes kenyeret raktak elém. Eszegettem a kenyeremet, és akkor szólt a cellatársam, hogy figyi már, van rajta egy folt. Másnap reggel felkeltem, és nagyjából 25-30 ágyipoloskacsípéssel ébredtem fel. Ki is jött rajtam egy allergiás reakció, mert hála istennek eddig még nem találkoztam ennyi poloskával. Fel volt dagadva a kezem, de olyan szinten, hogy nem tudtam behajlítani. A nyakam, a fejem, minden full fel volt dagadva, úgyhogy nem voltam a legjobb állapotomban

    – vallotta be a rapper, aki aztán másik cellába költözött, ott már csak 5-6 csípést gyűjtött be éjjelente, azzal már "megvolt".

    „A csótányok az a legutolsó probléma volt az egészben. Az ételadagok pont annyira voltak elegek, hogy ne halj éhen. Úgy kell elképzelni, hogy egy fél kiló kenyeret odaadtak neked, hogy oszd be egész napra, meg egy nagyjából egy centiméter vastagságú kis párizsit. Nem is párizsi, inkább ilyen löncshús, ami ilyen ipari hulladék, csontdarabok vannak benne, meg minden. Ha ügyes vagy, akkor azt be tudod osztani két szelet kenyérhez, és akkor talán délig, amíg jön az ebéd, addig elvagy.”

    A fiatal bent tévézéssel, KRESZ-könyv olvasással, edzéssel és dalszövegírással ütötte el az időt. Szabadulása után úgy gondolja, ki lehetett azért bírni az elmúlt három hetet, de már másképp látja a dolgokat, mint bevonulása előtt, motiváltabb és sokat adott hozzá ez az időszak. 

    „Akármilyen rossznak is tűnt akkor, ebben a húsz napban a körülményeknek köszönhetően, azért valahol mégis hasznosnak éltem meg a tapasztalatot. Nem gondoltam volna, hogy valaha is visszakeveredek majd ebbe az életszituációba, ahol nem nagyon van mit ennem, rosszak a körülmények meg satöbbi. Már odabent is egy jó adag hálát éreztem azért, hogy idekint mim van, de amikor kijöttem, még jobban fejbe vágott ez” – idézte szavait a 24.hu.

  • Először láthatjuk a szerelmespárt.

    Ahogy azt megírtuk, Szoboszlai Dominik a magyar válogatott labdarúgója és volt barátnője, Gécsek Fanni egykori teniszező és modell tavaly ősszel szakítottak. A szerelmesek akkor már három éve alkottak egy párt, majd sokáig a bulvársajtó arról írt, hogy „lángol köztük a szerelem”. Szakításuk pedig egyik pillanatról a másikra történt, ugyanis szeptember közepén váratlanul kikövették egymást, és az összes közös fotójuk is eltűnt a közösségi médiában.

    A Liverpool játékosa mellett aztán márciusban tűnt fel egy fiatal szőkeség, akivel egy budapesti étteremben látták együtt vacsorázni. Most azonban a sztárfocista hivatalosan is megmutatta az Instagramján barátnőjét, Buzsik Borkát, akivel jelenleg Olaszországban, az Amalfi-parton nyaralnak. A dél-olasz álomnyaralásról a hölgy közösségi oldalára is szép számmal kerültek ki közös fotók, jól láthatóan hatalmas a boldogságuk a válogatott futballistával.

    Buzsik bejegyzéséből azt is megtudhattuk, hogy mostanra már körbe is robogózták a környéküket, jachton pihentek, és különleges finomságokat ettek.

  • Férje és lánya segít neki a legtöbb dologban, például a víz töltésben és a fürdésben is.

    Csúnya balesetet szenvedett nemrég Kandász Andrea, aki biciklizés közben esett akkorát, hogy mindkét karja eltört. Mint mondja, szerencsésnek érzi magát, hiszen így legalább feje nem sérült, bár jobb végtagját nemrég műteni is kellett.

    Most már azért enyhültek fájdalmai, de nem tagadja, a mindennapok igen nehezek, főleg, hogy a legapróbb dolgokban is segítséget kell kérnie, kezeit ugyanis nem nagyon tudja használni. A Mokka otthonában látogatta meg a lábadozó tévést, akinek férje épp vizet töltött neki a stáb érkeztekor, de mint mondta, a fürdéshez is asszisztál lánya, ajtót nyitni pedig egyáltalán nem tud – a minap majdnem bent is ragadt emiatt a hálószobában, férje szabadította őt ki segélykiáltását hallva.

    „Telefonálni sem tudtam volna, nem tudom megnyomni a telefonon a billentyűket sem. Nagyon érdekes helyzetek vannak” – mesélte a műsorvezető, majd megmutatta, hogy húzza ki a fiókot lábával, vagy hogyan indítja be a kávéfőzőt könyökével. Családjának persze végtelenül hálás az asszisztálásért.

    „Én annyira szerencsés vagyok. Férjem is, lányom is, anyukám Zalaegerszegről a lelki támaszom. Szerintem ez egy családi csapatépítő program” – áradozott Kandász.

    „Úgy érzem magam, mintha az ő életét is élném egyben. Kandász Andrea lettem, és Szabó Lolita egyben. Mindent, amit neki kellene csinálnia, mindent én csinálok, fürdés, hajmosás...” – sorolta az épp reggelit készítő gyermeke.

  • Futurisztikus képekkel örvendeztette meg rajongóit.

    Schobert Norbert közösségi oldalára ezúttal egy meglepő poszt került fel, ugyanis családja női tagjairól osztott meg fotókat, akik űrpáncélt viselnek. A Schobert család azonban nem egy holdra szállást tervez, hanem csak a mesteréges intelligencia keze van a dologban, ami sci-fi köntösbe bújtatta Rubint Rékát és lányát, Schobert Larát. 

    RéKapitány és Lara Croft 

    – olvasható a fitneszedző bejegyzésében.

Rovatok