Index Vakbarát Hírportál

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Külseje, pontosabban számtalan tetoválása miatt ér hátrányos megkülönböztetés egy 29 éves brit nőt, aki úgy véli, a mindennapi életben csak baja van abból, hogy extrém módon kezdte el gyűjteni a tetkókat. A Manchesterben élő Sarah Hutchinson úgy meséli, testének 70 százalékát fedik különböző minták és idézetek, amelyek közül már jó néhányat megbánt. A bőrére varrt szimbólumok miatt az állásából is kirúgták, ráadásul egy egyszerű bevásárlás sem lehet számára zökkenőmentes, a boltokban ugyanis gyakran követik őt a biztonsági őrök.

    Hutchinsont elsőre  sokan bűnözőnek vagy hajléktalannak gondolják. Szakmája szerint színésznő, de személyi edzőként és zenészként is ténykedett, ám karjait és lábát beborító tetoválásai miatt a kollégái féltek tőle. Hutchinson 15 éves volt, amikor először tetováltatott: a csuklójára angolul „az örökké a szívemben őrizlek” szavak kerültek. Állítása szerint azóta körülbelül 7 ezer fontot (3,2 millió forintot) költött tetoválásokra. Leginkább azt bánta meg, hogy egy csillagot és egy holdat is magára varratott, de egyik exének nevét is a bőrén viseli.

  • Tüzes volt a hangulat Rádió1 csapatépítőjén.

    Nem mindennapi tettre szánta el magát Sebestyén Balázs. A rádiós műsorvezető azt mutatta meg az Instagram-oldalán, hogyan kell parázson járni, ez volt ugyanis az egyik program a Rádió1 csapatépítőjén. A hangulat a tetőfokára hágott; a képeken Sebestyén műsorvezetőtársai, Rákóczi Feri és Ráskó Eszter is láthatók.

    A csapatépítőn parázson járásra vittem a brigádot... Elképesztő élmény. Szellemi fizikai, spirituális szinten, mindenhol hat!

    Mi raktuk meg a tüzet, ami ott égett le az este alatt, es lett belőle 800 fokos parázs! A tűzönjárás célja a transzformáció, az átalakulás. A résztvevők ráébrednek, hogy többre képesek, mint azt korábban gondolták, hogy megtegyék azokat a dolgokat, amitől féltek. Ráeszmélnek, hogy a lehetetlennek tűnő dolgok sokszor igenis lehetségesek.

    Olyan fejlesztő módszer, amely az élet szemléletében és minőségi megtapasztalásában hoz újat, az élet új minőségét teremti meg és a mindennapok átformálódásához vezet. Úgy is mondhatnám az egész este egyfajta paradigmaváltás.. Akik részt vesznek a tűzönjáráson, ráébrednek, hogy egész életüket, körülményeiket és valóságukat maguk határozzák meg. Más gondolatok, más hitrendszer, más minőségű élet..Büszke vagyok az egész stábra, annyira ügyesek voltatok!” – írta Sebestyén Balázs.

  • A modell-jogász azonban nem hagyta magát.

    Zimány Linda megtapasztalta, hogy a modellkarriernek és a celeblétnek megvan a maga árnyoldala. A jogi egyetemet végzett modellt nehezen fogadta be a jogász szakma; férfi kollégái rengeteget bántották, s megesett, hogy egy bírósági tárgyaláson is kapott bántó megjegyzéseket.

    „Jelenleg nem dolgozom aktívan jogászként, kicsit az üzleti világ felé ment az életem. De nemrég fejeztem be a gyakorlatomat, és sokat jártam bíróságra. Mindig megvan a fejemben az a kép, hogy rettenetesen csinos bírónők vannak, ők nagyon kedvesek voltak egyébként. Érdekes, hogy férfi kollégáktól kaptam rengeteg bántást és megalázást a szakma során. (...)

    Tisztelet a kivételnek, de volt olyan, hogy szemtől szemben álltunk a bíróságon az ügyvéd kollégával, és voltak beszólásai a múltamra vonatkozólag, amivel próbált kicsit lejjebb tenni. Utalt arra, hogy néha láttak lengébb öltözetben is. Megjegyeztem, hogy a per tárgyához ez nem tartozik hozzá

    – mesélte Zimány az ATV A Nő háromszor című műsorának péntek esti adásában, amelyet a 24.hu szemlézett.

    A szőkeség azért is kapott hideget-meleget, hogy mennyi idő alatt végezte el a jogi egyetemet. Volt, aki a fejéhez vágta, hogy biztos csak a kapcsolatainak köszönhetően tudott lediplomázni.

    „Ismert emberként egy jogi egyetemet végigtolni nem egyszerű. Mindig többet vártak el.”

  • A Netflix akár sorozatot is készíthetne annak a nőnek a szerelmi történetéről, aki nem várt módon éppen abba a férfiba szeretett bele, aki hónapokon át zaklatta őt.

    A kétgyermekes édesanya, Charlotte Robertson az angliai Broadwater Tescójában dolgozott pénztárosként, amikor új hódolóra lelt az egyik vásárló személyében. A nőnek, aki akkoriban éppen válófélben volt, nem szúrt szemet egyből, hogy a Glen nevű férfi mindennap náluk vásárol, ahogy később az nem volt világos a számára, hogy az illető miért akar minden alkalmat megragadni arra, hogy beszédbe elegyedjenek.

    „Válófélben voltam, amikor találkoztam Glennel, ezért nem gondoltam volna, hogy rám talál a szerelem. Nem esett le, hogy folyton flörtöl velem a kasszánál, ahogy az sem, hogy mindennap nálunk vásárol csak azért, hogy velem beszélhessen. Ez a kollégáimnak se tűnt fel. Aztán amikor megvilágosodtam, kényszert éreztem, hogy megadjam neki a számomat. Mintha megszállt volna valami. Vadidegennek korábban sosem adtam meg a számom, de hálás vagyok, hogy végül megtettem. Már az első randin tudtuk, hogy ez a kapcsolat különleges” – mesélte a jelenleg ápolóként dolgozó nő a 2019-ben történtekről, aki néha ugratja is a férfit azzal, hogy korábban zaklatta őt. A nőnek egyébként két felnőtt fia van: Thomas 24, Jamie pedig 20 éves. Glennek egy lánya született, Freya, aki most 12 éves.

    Összeköltözésükre egy hónappal az első randijuk után került sor, melyet követően hamar megejtették az eljegyzést is. Ezekhez hasonlóan az esküvővel sem vártak sokat.

    „Nem kerestem a szerelmet, de Charlotte-ban valami nagyon megfogott. Olyan, mintha a sors nekem szánta volna őt. Beismerem, sokszor nem is vettem a Tescóban semmit, csak azért mentem, hogy láthassam Charlotte-ot. Nem vagyok egy igazi zaklató, csak egy férfi, aki szerelembe esett” – szögezte le a férfi.

    (via New York Post)

Rovatok