Index Vakbarát Hírportál

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Nick Sirianni a hétvégén Super Bowlba vezette a Philadelphia Eaglest, a Nemzeti főcsoport fináléja utáni sajtótájékoztatón viszont kislánya vitte el a show-t. 

  A 41 éves szakembert a 2021-es idény előtt nevezték ki vezetőedzőnek, tavaly a Tampa Bay Buccaneers még megállította a rájátszásban a Sasokat, idén viszont a remek alapszakaszbeli teljesítményt két playoffsiker követte, és már csak a Kansas Cityt kellene legyőzni a bajnoki címért.

  A San Francisco 49ers elleni sikert követően Sirianni épp arról kezdett beszélni az újságíróknak, hogy mennyire fontos volt, hogy már a mérkőzés elején előnybe tudtak kerülni, amikor kislánya, Taylor annyira heves mozdulatokkal kezdett gesztikulálni, hogy mindenki rá figyelt már – ennél már csak az volt bájosabb, amikor elszégyellte magát, miután rászólt az édesapja.

 • Hétfő hajnalban landolt az HBO Maxon a The Last of Us harmadik epizódja, amelyben  háttérbe szorult Ellie és Joel, helyette pedig két új karakter került fókuszba.

  Akik játszottak a játékkal, azoknak ismerős volt az aktuális  epizód főszereplője, Bill (Nick Offerman), akinek sorozatbéli verziója jelentősen eltért az eddig ismertektől.

  Innentől kezdve spoilerek következnek a sorozatból és a játékból is.

  A 80  perces rész Bill , illetve szerelme, Frank (Murray Bartlett) kapcsolatára fókuszál, akik megismerkedésük után egymásba szeretnek, és együtt élik le a következő 13-16 évet egy elkerített kertvárosi utcában, relatíve békében. 

  A jóval lassabb epizód azonban nem mindenkinek nyerte el a tetszését, ugyanis a nézők szerint teljesen indokolatlan volt, hogy ennyi időt szánjanak két olyan figurára, akik hosszú távon nem adnak hozzá a fő történethez.

  Az alkotók korábban már elmondták, hogy lesznek változások a játékhoz képest, és talán az eddigi legnagyobb éppen Bill és Frank története, akik a videójátékban is homoszexuálisok, bár erre csak apróbb utalásokat találni.

  A játékban Bill, Joel és Ellie együtt indul útnak, időközben pedig megtalálják Frank holttestét, aki egy fertőzött harapás miatt önkezűleg vetett véget az életének, de előtte levélben jól kiosztotta „partnerét”. Tehát itt szó sem volt olyan romantikáról, mint amit a harmadik epizódban kaptunk, sőt Frank azt írta Billnek, hogy inkább a halál, mint még egy nap mellette.

  A sorozat showrunnere, Craig Mazin nemrég arról beszélt, hogy tisztában vannak azzal, hogy ezek a változások nem mindenkinek fognak tetszeni, de bízik abban, hogy a rajongók önmagában is tudják élvezni a látottakat.

  A kritikák az alkotókat igazolják, ugyanis a harmadik epizódot szinte kivétel nélkül mindenhol dicsérik, az amerikai IGN például 10/10 pontot adott rá.

 • Március 2-án kerül mozikba a 129 című magyar sci-fi, amihez új előzetes érkezett az IGN Hungary jóvoltából.

  Kálloy-Molnár Péter, Pikali Gerda, Törőcsik Franciska, de még a magyar YouTube egyik legismertebb videósa, Szirmay Gergő is szerepelni fog Peter Noel filmjében, ami 2063-ba, egy disztópikus Budapestre kalauzolja majd a nézőket.

  Íme a hivatalos történet:

  2063-ban egy 129-es nevű katona (Dér Zsolt) megszökik a Merdocorp brit kutató-fejlesztő laborból. A cég üldözőbe veszi őt. A Medrocorp az egész világra kiterjeszti befolyását, és megfigyelik az embereket. Jelentős biológiai és technikai fejlesztésekkel rendelkeznek, mint például klón végtagok, szervek vagy robotok, repülő autók és drónok. A katona nem emlékszik semmire, és miközben a cég üldözi őt, megpróbálja kideríteni a múltját.

 • Egy japán művésznő megalkotta a világ legkisebb szendvicsét. A két centiméter alatti méretével a miniatűr szendvics több mint 12-szer kisebb, mint egy életnagyságú, hosszúkás szendvics. A fiatal nő rendkívüli részletességgel lemásol mindent a steakdaraboktól kezdve a lila hagymán, a paprikán és a kenyéren át, sőt a mikroételhez egy aprócska szívószál, papírtasak és szalvéta is jár. Nadia Michaux két nap alatt aprólékosan rakta össze az egészet, és számos speciális művészeti technikát és anyagot használt, hogy miniatűr méretben életre keltse a textúrákat és színeket. A miniatűrművész a Subway felkérésére készítette el a szuperkicsi szendvicset, hogy megünnepelje új, japán ihletésű teriyaki steak szendvicsének és növényi alapú változatának bevezetését.

Rovatok