Tatár Csilla kiakadt a magyar vendéglátósokra: „Téged néz hülyének olykor még a szakács is”
Azért van felháborodva, mert a legtöbb helyen nem gondolnak a glutén- és tejérzékenységben szenvedőkre.
Felháborodott hangvételű bejegyzést tett közzé a közösségi oldalán Tatár Csilla. A műsorvezetőnő azért akadt ki, mert többször is tapasztalta, hogy a hazai kávézókban, éttermekben sok esetben nincsenek tekintettel azokra, akik allergiásak valamire, vagy ételintoleranciájuk van.
„Tegnap storyban írtam arról, hogy mennyire meg tud még mindig lepni, hogy a vendéglátásban sajnos a legtöbb helyen az ételallergiát vagy intoleranciát mennyire nem ismerik, mennyire félvállról veszik. (Mandulatejes kapucsínó = tejporos kávé, mandulatejjel felöntve, tejmentesnek mondott, a valóságban laktózmentes tejszínnel elkészített ételek…) Ráadásul
sokszor például az van, hogy téged néz hülyének olykor még a szakács is, amikor próbálod elmagyarázni, hogy a tejmentesség és a laktózmentesség két totálisan különböző dolog.
Na de miért kezdtem ebbe a posztba bele? Mert a story után annyi ételallergiás, egyéb érzékenységgel élő nő, anyuka írt, hogy kb. már nyaralni is csak olyan helyre mernek menni, ahol magukra főzhetnek, mert itthon erre olyan szinten tojnak, hogy az már egyenesen rémisztő. (Pl. Egy üzenete a sok közül: A gyerek gluténérzékeny, van gluténmentes kenyér? Van. Aztán amikor megeszi, jön a köv. mondat: Csak egy kis glutén volt benne. WTF?” – olvasható Tatár Facebook-bejegyzésében. A műsorvezetőnővel több kommentelő is egyetértett abban, hogy Magyarországon elég nehéz ételallergiásként étteremben étkezni.
(via nlc)