Garantáltan nem lesz száraz a kacsamell, ha ezt a rozmaringos-vörösboros receptet követjük
Bármilyen jeles nap alkalmával érdemes beiktatni a menübe.
A kacsahúsban az a legjobb, hogy kevés fűszerrel készítve is tökéletes sültet szervírozhatunk. Bőven elég a só és a bors, de ha tovább mennénk, akkor a majoránna, fokhagyma és a rozmaring passzol a legjobban a húshoz. Különlegesebb alkalmakra érdemes gyümölccsel párosítva sütni, vörösborral nyakon öntve. Ezektől a pluszoktól sokkal ínycsiklandóbb sült kerül az asztalra.
Süssük egészben vagy szedjük alkatrészeire, a kacsa bőrét mindig be kell irdalni, így a zsírja szépen ki tud sülni. Azt szokták mondani, a sült kacsamell akkor az igazi, ha a bőre jó ropogós, a húsa pedig rózsaszín. Ha Ön is így szereti, akkor 10 perc sütés bőven elég (oldalanként 5 perc), az ide kattintva elérhető teljesen receptnél azonban nem árt, ha picit tovább marad a serpenyőben.
További receptek és tippek a sobors.hu-n.