Gyors ebéd pár hozzávalóból? Ez a baconös-camembert-es rakott krumpli mindenkinek a kedvence lesz
Kezdők is bátran elkészíthetik ezt a különleges rakott krumplit, ugyanis a munka nagy részét a tűzhely végzi, a sütőben érnek össze az ízek.
Pár hozzávalóból, a hagyományostól eltérően készül ez az ízbomba rakott krumpli : kolbász helyett bacon, tojás helyett karamellizált hagyma gazdagítja, sajtból pedig camembert ízesíti. Utóbbi nem olvad úgy szét, mint a félkemény gouda vagy trappista, ízében viszont ad hozzá egy pluszt.
A recept lényegi kiegészítője a fehérbor: a hagyma és a bacon átveszik az ízét, ettől lesz valódi ízbomba ez a réteg, illetve az összhatás is. Fontos, hogy a krumplit elő kell főzni: mivel a sütőben már nem tölt sok időt az étel, nem szabad kihagyni ezt a lépést. Nincs rosszabb egy félig nyers, ropogós közepű burgonyánál, úgyhogy mindenképp szánjunk egy kis időt az előkészítésére. Amíg fő a krumpli, addig összedobhatjuk a baconös-hagymás alapot is, úgyhogy utána már csak rétegezni kell őket.
Ugye, milyen jól hangzik? A pontos receptet ide kattintva olvashatja, további ötletekért pedig keresse fel a sobors.hu-t!