Index Vakbarát Hírportál

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Csonka András a 2024-es európai parlamenti- és önkormányzati választások kapcsán adott interjút az RTL kamerájának, ahol arról beszélt, hogy véleménye szerint minden választásra fontos elmenni. A színész elmondta, hogy ő például úgy van vele, mint az orvosi szűrővizsgálatokkal:

  Ugyan tegyünk már meg mindent egy évben egyszer az egészségünk érdekében, amit lehet. Arról nem beszélve, hogy nyilvánvalóan az Európához való tartozás, az az én gyerekkoromban arról szólt, hogy de jó lenne, ha... És aztán ez megtörtént. Nem is gondolta senki, hogy ez valaha megtörténhet akkor. Soha nem engedhetjük el azt a tényt, hogy Európához tartozunk, hiszen mindig is oda tartoztunk.

  – fogalmazott Csonka András, hozzátéve: nagyon lényeges, hogy ez egy olyan közösség legyen, amit mi is formálhatunk, alakíthatunk, de mindenképpen érezhessük, hogy oda tartozunk, egy nagy család tagjai vagyunk.

  Azt gondolom, ezt nagyon fontos kifejezni a választással is, mert ha nem tettél meg mindent érte, ne is kritizálj! Csak akkor teheted meg ezt, ha odamész és behúzol valamilyen x-et valahova, ahova te akarod.

  – jelentette ki.

 • Sipos Tamás a Mokka vendége volt, ahol egyebek mellett az apaságról beszélt, és hogy miként változott meg az az élete, mióta betöltötte az ötvenet. Mint kiderült, zenész úgy érzi, akkor fordult nagyot az élete, amikor eljött az életében az apaság szerepe. Ezzel együtt szerencsésnek tartja magát, amiért többet lehetett otthon a lányával, mint más édesapák. 

  „Van az ismerősi körömben olyan, aki reggel 7-kor elindul, este 8-ra hazaér, na ennél én nettóban többet lehettem Emmával” – mondta az énekes, akit arról is kérdezték, milyen apukának tartja magát: „Nem vagyok következetes, ez biztos, néha szigorú vagyok, de néha hiteltelen is, mert amiért lekorholom, előfordul, hogy később ugyanazt megengedem” – vallotta be.

  Az Irigy Hónaljmirigy tagja idén töltötte be az 50. születésnapját, és bár nem emiatt, de úgy érzi, mostanra sikerült lehiggadnia.

  Ott változott meg nagyon minden, ahogy a lányom született. Át kellett strukturálni kicsit a dolgokat, nem az volt már, hogy reggelig nyomtuk a csengőt valami buliban, persze előfordul még a mai napig is, de akkor azért heti rendszerességgel volt, most azért már ritkább ez.

  Sipos arról is beszélt, hogy igazi lányos apuka, hiszen szóba sem jöhetett, hogy fia legyen, ezért nagy volt az öröm, amikor tizenegy évvel ezelőtt megszületett Emma.

  Azok a tulajdonságok, amiért én lányt szerettem volna, egyik sincs meg az én lányomban. Ő inkább ilyen fiús forma, nem szereti, ha ölelgetik, puszilgatják, és ő maga sem szeret puszit adni sem. Én azt hittem, hogy az első tíz úgy fog eltelni, hogy babusgatom. Pont most kezdett el egyedül HÉV-vel járni, és már mondta, hogy kicsit álljak hátrébb, mert ciki az osztálytársai előtt, hogy kísérgetem. Tehát nagyon gyorsan eltelnek ezek az évek, ez nagy közhely, de nagyon igaz.

 • A séfnek már kínos, hogy kétnaponta kell kitennie az álláshirdetését.

  Rácz Jenő az RTL Reggeli műsorának vendége volt, ahol arról is mesélt, hogy új street food éttermet készül nyitni, de külföldön is szerencsét próbál majd. Rengeteg munkája mellett persze igyekszik a családjára is minőségi időt szánni, de azért bevallotta, hogy egyre nehezebben egyezteti össze a teendőit. A beszélgetésből szintén kiderült, hogy az üresedései miatt folyton munkaerőt keres, és maga mellé is szeretne egy jobbkezet, amolyan „elnöki asszisztenst”.

  Már az a ciki, hogy igazából kétnaponta ki kell tegyem, hogy keresünk embert. Sajnos megváltozik a világ. Annyira nem akarnak az emberek talpalni és dolgozni, hogy már szinte ritka, hogy valaki lelkesen jön és megvan benne, ami kell. Én már annyira kétségbe vagyok esve, hogy ha valaki jónapottal köszön, már felvettem...

  – vallotta be a sztárséf, aki azt is elmondta, miben látja ennek az okát: mindenki nagyon gyorsan akar karriert csinálni.

  Ez egy generációs dolog. (...) Manapság évről évre váltanak munkahelyet, tapasztalat ugye kevesebb, viszont az igény az nagyobb. Ezáltal nagyon nehéz elhivatott embereket találni.

  – magyarázta Rácz Jenő, de a műsorvezető azt is felvetette, hogy a séfként ő is nagyon fiatalan csinált karriert: „Igen, csak én heti hat napot dolgoztam, napi tizenhat órában... A mai fiatalságnak pedig négy napot kell dolgoznia és van, hogy ennyit sem akarnak” – tette hozzá.

 • A többi villalakó megdöbbent a kijelentésén.

  VV Csaszi különös borítékot kapott, amely azt a feladatot tartalmazta, hogy elterjesszen egy pletykát a villalakók körében. Ezzel azt kellett vizsgálnia a Villalabor napok alkalmából, hogy milyen gyorsan terjed el egy szóbeszéd a luxusbörtönben. Miután a villasrác elolvasta az utasításokat, felkereste társait, hogy elmondja: fel akarja adni a játékot. A többiek értetlenül álltak az egész előtt, de VV Csaszi meggyőző alakításával mindenkit beültetett a hintába.

Rovatok