Pásztor Erzsi: Embertelen ára van a minőségi ételeknek, de úgy vagyok vele, hogy 88 évesen már megveszem
Pásztor Erzsi 88 esztendősen is elképesztő lendülettel éli az életét, hiszen mindmáig aktívan játszik színházi darabokban. Amióta pedig a lánya hazaköltözött Magyarországra, boldogabb már nem is lehetne a művésznő. Most az is kiderült, hogy milyen házias ételeknek köszönhetően van ilyen nagyszerű formában mindenki Janka nénije.
„Évek óta egy pohár céklalével indítom a napomat, mert ez az, ami a vérnyomásomat rendben tartja. Utána csak minimálisat eszem, például egy fél pirítósra kenek egy kis általam készített krémet. Nagy kedvencem az ír vajból és brindzából jó sok hagymából készített körözött.” – árulta el a színésznő, aki tízóraira egy kis diót, mogyorót, vagy mézet fogyaszt (utóbbit. mert jót tesz a hangszálainak).
Mint mondja, mostanában nem túl jó az étvágya, de ugyanúgy megfőz magának ebédre:
Sőt a lányommal egymást kényeztetjük, mivel ő is szeret főzni. És tudja, hogy a lencsét nagyon szeretem, amit ő olaszosan készít. Az alapja nála az apróra vágott hagyma, répa, zellerszár, amihez hozzáadja a lencsét, és a végén, amikor megpuhult, csilis tésztával összekeveri. De minden tésztás ételt szeretek...
Szívesen nassol uzsonnára, mert a közönségétől nem csak rengeteg szeretetet, de édességeket is kap.
Ám előadás előtt figyelek rá, hogy ne csak édességet egyek. A kecskesajtot szeretem paprikával, paradicsommal. Embertelen ára van a minőségi ételeknek. De úgy vagyok vele, hogy 88 évesen már megveszem, illetve megeszem, ha valamit megkívánok.”
A művésznő az előadások után estére már csak a forró leveseket szereti, olyankor pedig csak egy csésze mézes teát kortyolgat el.
(via Story)