Index Vakbarát Hírportál

Balotelli megmutatta az álomautóját

2013.07.04. 23:13

Amikor vége a futballbajnokságoknak, és eldől, hogy ki nyerte az amerikai hoki- és kosárbajnokságot, és már fellélegeznénk, hogy vége az évnek, akkor elkezdődnek a draftok, elképesztő fantáziálásba kezdenek a futballrajongók, kit vegyen a kedvenc csapat. A hírek közül alig lehet kiválasztani, melyik érdekesebb a másiknál. Nem is akarjuk mi eldönteni, erre találtuk ki a pépét, itt szinte mindent megtalálhat a mai nap eseményeiből, híreiből.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • 17 év után Massimo Ambrosini elment a Milanból, a Fiorentina játékosa lett. A 36 éves középpályás nyert négy bajnoki címet, két Bajnokok Ligáját. 2000-ben Európa-bajnoki ezüstérmes. Csütörtöktől pedig lila.

  • A nap végére pár hír a Forma-1-ből: Fernano Alonso hisz benne, hogy a Pirelli gumijai kibírják a Német Nagydíjat. Abban is hisz, hogy nem lesz bojkott. Arra ugyanis felhívták a pilóták az FIA figyelmét, ha defekt lesz, félreállnak.

  • A szerb Vojvodina - amely továbbjutása esetén a Budapest Honvéddal találkozik - 4-1-re nyert a máltai Hibernians vendégeként a labdarúgó Európa Liga-selejtező első fordulójának csütörtöki első mérkőzésén.


    EL-selejtező, 1. forduló, első mérkőzés:
    Teteksz (macedón)-Pjunik (örmény) 1-1 (0-0)
    Hibernians (máltai)-Vojvodina (szerb) 1-4 (0-2)
    Inter Baki (azeri)-Mariehamn (finn) 1-1 (1-0)
    Jeunesse Esch (luxemburgi)-Turku (finn) 2-0 (1-0)
    Kruoja (litván)-Dinamo Minsk (fehérorosz) 0-3 (0-0)
    Flora Tallinn (észt)-Kukesi (albán) 1-1 (1-0)
    Suduva (litván)-Turnovo (macedón) 2-2 (1-1)
    Laci (albán)-Differdange (luxemburgi) 0-1 (0-0)
    Torpedo Kutaisi (grúz)-Zilina (szlovák) 0-3 (0-0)
    Trömso (norvég)-Celje (szlovén) 1-2 (1-0)
    Tiraspol (macedón)-Skonto (lett) 0-1 (0-0)
    Prestatyn Town (walesi)-Liepajas (lett) 1-2 (1-1)
    Levszki Szófia (bolgár)-Irtyis Pavlodar (kazah) 0-0
    Teuta (albán)-Dacia Chisinau (moldovai) 3-1 (1-1)
    Vikingur (feröeri)-Inter Turku (finn) 1-1 (0-1)
    Zalgiris (litván)-Saint Patrick's (ír) 2-2 (1-0)
    Broughton (walesi)-Ventspils (lett) 1-1 (0-0)
    Sarajevo (bosnyák)-Libertas (San Marinó-i) 1-0 (1-0)
    Rudar Pljevlja (montenegrói)-Mika (örmény) 1-0 (1-0)
    Drogheda United (ír)-Malmö FF (svéd) 0-0
    Domzale (szlovén)-Astra Ploiesti (román) 0-1 (0-0)
    Crusaders (északír)-Rosenborg (norvég) 1-2 (1-1)
    Asztana (kazah)-Botev Plovdiv (bolgár) 0-1 (0-1)
    Csihura Szacshere (grúz)-Vaduz (liechtensteini) 0-0
    Milsami Orhei (moldovai)-F91 Dudelange (luxemburgi) 1-0 (1-0)
    Gandzaszar (örmény)-Aktobe (kazah) 1-2 (0-0)
    FC Santa Coloma (andorrai)-HSK Zrinjski (bosnyák) 1-3 (1-0)

  • Videoton FC-Mladost Podgorica (montenegrói) 2-1 (2-1)
    Székesfehérvár, 6500 néző, v.: Ekberg (svéd)
    gólszerzők: Vinícius (35.), Gyurcsó (41.) illetve Markovic (3., 11-esből)
    sárga lap: Kaljevic (53.), Savicevic (55.), Tomic (87.)

    Videoton: Tujvel - Oliveira, Szekeres, Vinícius, Mamadu - Tóth B. (M. Enete, 66.), Vitor Gomes - Alvarez (Paraiba, 54.), Kovács I., Gyurcsó (Kleinheisler, 80.) - Nikolics

    Mladost Podgorica: Vujadinovic - Sankovic, Sofranac, Mitrovic, Zivkovic - Seratlic, Savicevic (Pavicevic, 84.), Tomic, Isikara - Markovic (Knezevic, 87.), Kaljevic (Kalezic, 91.)

  • "Átszervezte a gyorsan megszerzett gól után a játékát a Mladost, nehéz volt megtalálni, mi lehet az ellenszer ellenük. Nem vagyok elégedett, de az első jelei már látszódtak, hogy egy nagyszerű szezon előtt állunk. Túl lassúak voltunk, ami az alapozásnak köszönhető, de már olykor látszódtak, mit szeretnénk játszani. Egyetlen út van, hogy továbbmenjünk" - értékelt a Videoton portugál edzője, José Gomes.

  • a 92. percben, de Vujadinovic kapus védett. Másra már nem maradt idő. A Videoton enerváltnak és az alapozás után fáradtnak tűnt. Helyenként ki is fütyülték a játékosokat a bosszankodó szurkolók. Csak a 2-1-es magyar győzelemnek lehet örülni.

  • Megszerezte első gólját a Schalke 04 színeiben Szalai Ádám.

    A Mainztól szerződtetett válogatott csatár a német ötödosztályú Villingen elleni felkészülési mérkőzésen csereként lépett pályára, a félidőben a holland válogatott Klaas-Jan Huntelaart váltotta és a 86. percben talált a kapuba. Csapata 5-0-ra nyert.
    A 16-szoros válogatott Szalai 2010 óta játszik a Bundesligában, a Mainz színeiben 64 bajnoki mérkőzésen 20 gólt szerzett.

  • Ez a szabadrúgás most pontatlan volt.

  • Gomes mesternek lesz még dolga, amíg összecsiszolja a játékosokat. Sousa a védekezésben mintha profibb lett volna. Most is volt egy távoli lövés, nem találták meg a védők, kinek az embere lőhetett.

  • első negyedórája, bár Kovács kiváló labdával indította Gyurcsót, de nem lett belőle jó kontra, mert hosszan tolta meg.

  • Az etióp Mohamed Aman nagyszerű hajrával a világ idei legjobbjával nyerte a lausenna-i 800 méteres síkfutást. Ideje: 1:43,33.

  • A lausanne-i 110 gátat David Oliver 13,03-mal nyert, ez a világ idei legjobb eredménye. A korábbi is az övé volt, két hete két századdal volt lassabb.

  • Tyson Gay stabil formában van, eddig is az övé volt 9,75-tel a világ idei legjobbja százméteres síkfutásban, de most Lausanne-ban is 9,79-et tudott. Simán verte a második Asafa Powellt. Bolt idén még csaj 9,94-et futott.

    2003 világbajnoka, Kim Collins sem semmi, a 37 éves atléta most futotta élete legjobbját 9,97-tel.

  • 25 méterről, a sorfal felett nagyszerűen elcsavarta a labdát. Még félúton sem volt a labda, amikor a válogatott játékos és a stadion már tudta, hogy nem érhet oda a kapus. A 41. percben a Honvéd is gólt lőtt a másik EL-meccsen.

  • Gyurcsó élesen belőtt szabadrúgása után sok védő mellett elment a labda, Vinicius elé került, akinek előbb a kezére pattant - lényegében így kezelte le -, majd hat méterről a kapuba bal alsó sarkába lőtt.

  • a jobb szélen, de a középre adott labda nem ment emberhez. Gyurcsónak is volt előtte egy helyzete.

  • 20 méterről tűzték rá, oldalra ment a kezéről a labda, kicsit bizonytalan volt a kapus.

  • három védőt fűzött be, rossz helyre passzolt, odalett a helyzet a 17. percben.

  • Nikolics lövés helyett ziccerben passzolt, pedig lőnie kellett volna. Gyurcsó két perc múlva balról jobbal lőtt, de a kapus védett.

  • Tizenegyest kapott a POdgorica az első perc végén - Oliveira szabálytalankodott, miután mögé passzolták a labdát -, Bozsovics könnyedén gurította a bal sarokba.

  • Az ukrán Bogdan Bondarenko 241 centiméterrel minden idők harmadik legjobb magasugrója lett. A világcsúccsal is próbálkozott, lkétszer a 245-ön, majd 246-ra emeltette a lécet. Mindháromszor leverte, de könnyen lehet, évtizedes eredményt ért el. Már az idei ranglista vezető Barsim 240-e is óriási eredmény volt, utoljára Vjacseszlav Voronyin ugrott ekkorát, még 2000-ben.

  • A Honvéd, vagyis a magyar harmadik miután simán kiütötte a montenegrói harmadik Cseliket, a liga 6. helyezettje sem okozhat gondot a Videotonnak.

  • Videoton: Tujvel - Oliveira, Szekeres, Vinicius, Mamadu - Tóth, Gomes - Alvarez, Kovács, Gyurcsó, Nikolics.

    A portugál szakvezető, José Gomes nem bízza a véletlenre a támadásokat.

    20.30-tól a Mladost Podgorica az ellenfél Sóstón.

  • EL-selejtező, 1. forduló, első mérkőzés:
    Celik Niksic (montenegrói)-Budapest Honvéd 1-4 (1-2)
    Niksic, 1200 néző, v.: Strönbergsson (svéd)
    gólszerzők: Radovic (15.), illetve Délczeg (38.), Holender (41., 62.), Diaby (52.)
    sárga lap: Ivanovic (45.), Vidakanic (54.), Dubljevic (75.), illetve Nagy G. (77.), Mancini (93.)

    Niksic: Banovic - Dubljevic, Radovic (Bakoc, 66.), Vukovic, Vidakanic - Bulajic, Adrovic, Jovovic, Zoric, Ivanovic (Kasalica, 89.) - Racic
    Honvéd: Kemenes – Ikenne-King, Lovric, Ignjatovic (Alcibiade, 54.), Zivanovic - Hidi, Nagy G. – Délczeg, Vécsei (Diarra, 65.), Holender (Mancini, 75.) – Diaby (MTI)

  • mert a hajrában egy zúgó kapufát rúgott. A továbbjutást ezzel az eredménnyel el is döntötte a magyar csapat, amelyik kissé nehézkesen pörgött fel.

  • A kétgólos Holendert váltotta.

  • King a vonalig cselezte magát a jobb oldalon, középre adott, Holender nyolc méterre a kaputól előrevetődött, és szépen befejelte.

  • Racic lehagyta a védőjét, Kemenes mellett elpasszolta a labdát, de a jobb kapufa a Honvéddal volt.

  • Holender ezúttal a bal oldalról adott középre, Diaby öt méterről pörgetett az üres kapuba.

  • Sabine Lisicki lesz a francia Marion Bartoli ellenfele a wimbledoni tenisztorna női egyes fináléjában, mivel fordulatos mérkőzésen három szettben legyőzte a lengyel Agnieszka Radwanskát.

    Radwanska a döntő szettben brékelőnyben volt, ám Lisicki, ahogy azt a világelső Serena Williams ellen is tette a nyolcaddöntőben, felállt és végül hatalmas csatában, 2 óra 18 perc alatt fordított.
    A 23 éves Lisicki először játszhat döntőt egy Grand Slam-tornán. 

    Eredmény, elődöntő:
    nők:
    Lisicki (német, 23.)-A. Radwanska (lengyel, 4.) 6:4, 2:6, 9:7
    korábban:
    Bartoli (francia, 15.)-Flipkens (belga, 20.) 6:1, 6:2

Rovatok