Index Vakbarát Hírportál

Ez a poszt a következő Percről percre része:

Balotelli megmutatta az álomautóját

Amikor vége a futballbajnokságoknak, és eldől, hogy ki nyerte az amerikai hoki- és kosárbajnokságot, és már fellélegeznénk, hogy vége az évnek, akkor elkezdődnek a draftok, elképesztő fantáziálásba kezdenek a futballrajongók, kit vegyen a kedvenc csapat. A hírek közül alig lehet kiválasztani, melyik érdekesebb a másiknál. Nem is akarjuk mi eldönteni, erre találtuk ki a pépét, itt szinte mindent megtalálhat a mai nap eseményeiből, híreiből.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Térdsérülése miatt visszalépett Jurgen Van Den Broeck a Tour de France-tól. A bringás a szerdai szakaszon belekerült a cél előtti tömegbukásba, ott ütötte meg magát. A belga tavaly negyedik volt a Touron, idén is a top10-re hajtott.

  • „De a legbénítóbb érzés a tehetetlenség. Amikor nem tudok befejezni egy futamot, mert éppen beleszaladtam a betonfalba, és a kocsi összetört alattam. Amikor a boxutcából nézem a többiek versenyét, miközben a pályán lenne a helyem. És ezek azok a pillanatok, amelyekre néha szükségem van. Mert rájövök, a leggyorsabb út a gödörből kifelé nem az önmarcangolás, hanem a tettvágy és a sikeréhség. Az a két dolog, ami Portó után megsokszorozódott bennem."

    Írta Michelisz Norbert honlapján, miután kiesés miatt nem tudott elindulni a portói verseny második futamán, és az argentínai indulás is veszélybe került.

  • A Tour de France hatodik szakaszát Aix-en-Provence és Montpellier között rendezik. A 176,5 kilométeren csak néhány kisebb domb van, így mezőnybefutó várható, ha Montpellier felé közelítve nem szakítja szét a bolyt a befújó oldalszél. Ha együtt érkeznek a kerékpárosok, Cavendish a legesélyesebb, szerdán félelmetesen gyors volt a brit. A szakaszrajt 13:20-kor lesz.

    A sárga trikó Simon Gerranson van, a pontversenyt Sagan vezeti, a hegyi trikó Rollandé, a fehér pedig Kwiatowskié.

  • Érzelmes, könnyfakasztó jelenettel zárult Wimbledonban a két lengyel, Jerzy Janowicz és Lukasz Kubot negyeddöntője. A szoros meccsen nyerő Janowicz elbőgte magát a győztes pont után, de éppen Kubotban talált megértő társra.

  • A Kazinczy200 Magyarország leghosszabb és legkeményebb túrája, idén 23-an csinálták meg.

  • 9 hónapról 13 hónapra növelte a Francia Labdarúgó Szövetség Leandro eltiltását, aki még májusban ütközött neki szándékosan egy játékvezetőnek. A PSG sportigazgatója megfellebbezte a május 31-i ítéletet, de nem jelent meg a szerdai meghallgatáson, mely után szövetség súlyosbított a korábbi büntetésen. A brazil 2014. június 30-ig sem az öltözőbe nem mehet be, sem a pálya közelében nem tartózkodhat a mérkőzések alatt.

  • „Még mindig nem tudom, miért rúgtak ki. Azt kérték tőlem, hogy nyerjek bajnokságot három éven belül, két év alatt sikerült."

    Panaszkodott a Daily Mailnek a munkanélküli Roberto Mancini, akit a szezonközben rúgtak ki a Manchester Citytől. Elismerte, a napolis Cavanit mindenképp meg akarták szerezni a nyáron, legalábbis ez volt a terv, amikor még ő volt a edző.

  • Az elektronikus és írott sajtóban megjelent hírekre reagálva a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának vezetősége a következő közleményt adta ki.

    "Mikler Rolandot 2014. június 30-ig érvényes szerződés köti a bajnoki ezüstérmes Pick Szeged férfi kézilabdacsapatához. A klub 28 éves, válogatott hálóőre jelenleg szabadságát tölti, majd július 22-én megkezdi a felkészülést a 2013/2014-es szezonra. A remek idényt záró kapusra a következő egy évben is számít a klub vezetősége, valamint Juan Carlos Pastor vezetőedző."

  • A románoknál a friss FIFA-világranglistán. Futballválogatottunk feljött a 32. helyre, eggyel előzi meg a csoportrivális Romániát.

    A brazilok a megnyert Konföderációs Kupa után tizenhárom helyet léptek előre, és a kilencedik helyen vannak, a listát továbbra is Spanyolország vezeti Németország előtt. Anglia viszont hat helyet csúszott vissza a 15. pozícióba, megelőzte őket Bosznia-Hercegovina, Uruguay és Elefántcsontpart is.

  • Arról írnak az angol lapok, amiről az argentinok, Gonzalo Higuaín lehetséges klubváltásáról. A Real-csatár eligazolásáról állítólag az édesapja beszélt a sajtónak, a játékos három évre lehet a londoiaké, heti százezer fontos fizetésért.

  • „Vasárnap ismét autóba ülök a Hungaroringen! Elkezdődnek a tesztek a versenyre, ami augusztus 30. és szeptember 1. között kerül megrendezésre Hockenheimben, Németországban"

    Írta Facebook oldalán a Ferrari Challenge-re készülő Tóth Norbert, aki a sorozat történetének legfiatalabb versenyzője lesz.

  • A Manchester City szeretné megszerezni a Sevilla-csatárát, Alvaro Negredót, aki ott volt a Konföderációs Kupán is, azt akarják, hogy ő legyen a Juventusba igazolt Tévez utódja, lehetőleg kevesebb közlekedési kihágással.

    A Real-nevelést korábban az Everton és a West Ham is megkörnyékezte, de nem volt elég pénzük, hogy megvegyék.

  • A barátságos meccset 4-1-re nyerte Moniz csapata, a gólokat is meg lehet nézni.

  • A magyar női vízilabda válogatottal Európa-bajnoki bronzérmes, olimpiai negyedik helyezett, a 2009-es belgrádi Universiádén bronzérmes Csabai Dóra lesz a Magyar Egyetemi Csapat zászlóvivője Kazanyban, a szombati megnyitó ünnepségen.

    A XXVII. Nyári Universiáde megnyitó ünnepsége helyi idő szerint 21.30-kor, magyar idő szerint 19.30-kor kezdődik, július 6-án.

  • 2011-ben is négy magyar csapat vágott neki a kupaszezonnak, a Videoton a Sturm Grazot kapott és esett ki a Bajnokok Ligájában. Az Európa Liga első fordulójában a Paks andorrai, a Ferencváros örmény ellenfelet kettős győzelemmel búcsúztatott, a második körben azonban utóbbi a norvég Aalesund ellen hosszabbításban zuhant ki. A Paks viszont idegenben 3-0-ra verte a Tromsőt, amelyikkel hazai pályán nem bírt (1-1). A Kecskemétnek a kazah Aktobe volt erős, így a Paks a skót Hearts ellen büszkén halt meg 4-1-gyel, és augusztus negyedikén véget is ért a nemzetközi kupaszereplés, legalább nem kellett halasztgatni az élvonal meccseit.

    Ha a Videoton túllép előbb montenegrói majd szlovák riválisán, augusztus elején még lesz csapatunk.

    Ha a Honvéd túllép előbb montenegrói majd szerb riválisán, augusztus elején még lesz csapatunk.

    A Honvéd fél hattól játszik a Cselik Niksiccsel, a Videoton fél kilenctől fogadja a Mladost Podgorica.

  • Az egykori védő az Alex Ferguson utódjaként kinevezett David Moyes segédedzője lesz az Old Traffordon, írja a Daily Mail.

    Neville tíz éven át játszott a MU-ban, aztán nyolc évet húzott le az Evertonban, ahonnan tavaly vonult vissza.

  • "Megújultak a Sóstói Stadion reklámfelületei, klubunk szponzorai szebb környezetben és egységesebben jelennek meg a pályát körülvevő táblákon" - tudatja az örömhírt a Videoton honlapja.

    "A Sóstói Stadion gyepszőnyege körül felállított reklámfelületek teljes cseréje zajlott az előző napokban, így a csütörtök esti, FK Mladost Podgorica elleni EL-selejtező már megújult környezetben kezdődhet. A Videoton FC szponzorai tehát ezentúl egységesebben, szebb környezetben jelennek meg a stadionba kilátogatók és a televíziós közvetítéseket figyelemmel kísérők előtt."

  • A Konföderációs Kupán a japánok egyik legjobbja volt Keiszuke Honda, a Gazzetta szerint még ma megszülethet a megállapodás a CSKA Moszkva és a Milan között.

  • Ezt maga a klub elnöke mondta, miután nem jutottak be egyetlen nemzetközi kupába sem. Állítólag Daniele de Rossi lehet az egyik távozó, José Mourinho őt is szeretné megvásárolni.

  • A Times információi szerint az olimpiai bajnok jamaicai sprinter, Veronica Campbell-Brown a szokásos kétéves eltiltás helyett, csak hat hónapot kaphat doppingvétségéért. VCB még júniusban bukott meg egy vízhajtószerrel, ami nem teljesítménynövelő, de alkalmas a doppingszerek elfedésére. Az atléta valószínűleg hasonló védekezést használt, mint 2009-ben honfitársa, Shelley-Ann Fraser-Price, aki azt vallotta, hogy fogfájásra szedett fájdalomcsillapítóval jutott szervezetébe doppingszer.

  • Brad Stevenst nevezték ki a 17 bajnoki címmel NBA-rekorder Boston Celtics vezetőedzőjévé. A 36 éves szakember az elmúlt hat szezonban az indianapolisi Butler Egyetem csapatát irányította, kétszer is bejutott velük az egyetemi bajnokság döntőjébe.

    Stevens a kilenc idény után a múlt héten távozott Doc Riverst váltja, aki a Los Angeles Clippersnél folytatja. A 2008-ban bajnoki címet nyert, 51 éves mesternek 2016-ig szólt a szerződése, amely 21 millió dollárt garantált neki, ám a bostoni klub hozzájárult ahhoz, hogy a kaliforniaiak kivásárolják.

    A Celtics az elmúlt kilenc szezonban az alapszakaszokban összesen 416/305-ös, a rájátszásokban 59/47-es győzelem/vereség mérleget produkált, idén tavasszal már a playoff első fordulójában elbukott a New York Knicks ellen.

  • Délután elkezdik az európai kupameccseket a magyar csapatok is, a Honvéd és a Videoton lép ma pályára az Európa Ligában, mindkettőnek montenegrói ellenfelet kéne lenyomnia, hogy továbbmenjen.

    A Honvéd a Celik Niksic otthonában játszik 17.30-tól, a Videoton pedig a Mladoszt Podgoricát fogadja 20.30-tól, a mérkőzéseket az M1 fogja közvetíteni.

  • A Törökországban jelenleg zajló FIFA U20-as világbajnokság már a negyeddöntőnél jár, a legjobb nyolc csapat közé pedig három ázsiai válogatott is bejutott, amire még nem volt példa a torna történetében. A július 6-án és 7-én rendezendő elődöntőkben a következő párosítások lesznek: Franciaország-Üzbegisztán, Ghána-Chile, Irak-Dél-Korea, Uruguay-Spanyolország.

  • A hétvégén az ausztriai Spielberg korábbi Forma-1-es versenypályáján rendezik a kamion Európa-bajnokság következő futamait, gyakorlatilag ez a hazai versenye a sorozat magyar istállójának, az Oxxo Energy Truck Race Teamnek, mivel csak 400 km-re van Budapesttől.

    A nyolc istállót és 26 pilótát felvonultató Eb összetett pontversenyeiben a csapatok között az Oxxo a negyedik, a pilóták között Kiss az ötödik, Major a 11. helyen áll három hétvége, azaz 12 futam után.

  • Bár meglehetősen gyengére sikerült a szezonja sérüléssel is küzdö Manu Ginobilinek a San Antonio Spursnél, újabb kétéves szerződést kötöttek vele. 2015-ig a csapaté a játékjoga.

  • A Fürth a cseh Viktoria Plzen ellen játszott barátságos mérkőzést szerdán, a győztes gólt a magyar középpályás kotorta be, ezzel verték 1-0-ra a cseheket. A videóban 0.35-től.

    A videót a csakfocin láttuk.

  • Barátságos mérkőzést játszik augusztus közepén Győrben a Bajnokok Ligája-győztes Bayern München, így tudja a megyei napilap.

    A Kisalföld szerint Európa legjobbja az Audi közreműködésével érkezhet - várhatóan augusztus 11-én - a megyeszékhelyre. A Bayerntől még nem érkezett hivatalos válasz, megfelel-e az időpont.

    A München két nappal a tervezett meccs előtt játssza első bajnokiját, a Borussia Mönchengladbachot fogadja. A bajorok a meccs napján érkeznének Győrbe, és rögtön utána haza is utaznának.

  • Az argentin Newell's Old Boys két góllal legyőzte a vendég Atlético Mineirót, így várhatja a legrangosabb dél-amerikai kupasorozat, a Libertadores Kupa elődöntőjének brazíliai visszavágóját.

    A meccs a 61. percig gól nélküli döntetlenre állt, ekkor Maxi Rodriguez vezetést szerzett a hazaiaknak, a 80. percben Ignacio Scocco duplázta meg az előnyt. A visszavágót - helyi idő szerint - jövő szerda este rendezik Belo Horizontéban.

    A másik ágon a paraguayi Olimpia szintén 2-0-ás előnyből várhatja a kolumbiai Santa Fe elleni, jövő keddi visszavágót.

  • A Chelse megegyezett a Vitesse-szel a húszéves holland, Marco van Ginkel leigazolásáról, írja a BBC.

    Az év tehetségének választot középpályás már a felnőtt válogatottban is bemutatkozott.

  • Az Internazionalétól a Parmához igazolt Antonio Cassano, aki tavaly Európa-bajnoki ezüstérmet szerzett az olasz válogatottal. A 30 éves csatár három évre írt alá, azt nem hozták nyilvánosságra, mennyiért.

    Az AS Romában, a Real Madridban és az AC Milanban is megfordult Cassanót csütörtökön mutatja be hivatalosan a Parma, amelynek elnöke, Tommaso Ghirardi úgy jellemezte a csatár megszerzését, hogy regnálásának legnagyobb igazolása.

Rovatok