Index Vakbarát Hírportál

Görbiczék elájultak Guardioláéktól

2013.08.12. 17:16

Ez történt a sporthétfőn.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A 110 méteres férfi gátfutás elődöntőjében a magyar Baji Balázs az ötödik lett futamában, 13.36-tal ért célba, ez nem volt elég jó a döntőhöz.

    Az első elődöntő egyébként nem volt problémamentes, ketten sem fejezték be.

  • Egy uruguayi oldalon feltűnt egy kép, amelyen egy agyonpingált labda látható, amiről azt állítják, ez lesz a jövő évi futball-vb hivatalos labdája. Vagy igen, vagy nem. Mi megmutatjuk.

  • A világ leggyorsabb futójának instagrammos profilján ma a szülőket tekinthettük meg, akik Moszkvába érkeztek fiúkat meglátogatni.

  • Számításaik szerint még sosem kezdett ilyen jól a DVSC, amley 9 ponttal áll a három forduló után. Ez még nem rekord, hiszen ez már a negyedik alkalom a klub élvonalbeli történetében, hogy három meccs után hibátlan, de ilyen jó gólkülönbségre, mint a mostani (12-1) eddig még nem volt példa. (DVSC)

  • Pedig nagyon szeretnék Oroszország friss és ropogós homofób törvényei miatt. Arról van szó, hogy homoszexualitásért és annak népszerűsítéséért is simán börtönbe csuknak embereket. Erre a német kormány nemzetközi fejlesztési együttműködésért felelős minisztere, Dirk Niebel azt mondta,

    a szexuális beállítottságuk miatt üldözött embereknek többet ártana, mint használna, ha a nemzetközi közösség bojkottálná a 2014 februári szocsi téli olimpiát. Ugyanakkor világossá kell tenni, hogy "elfogadhatatlan a demokratikus alapok szétesése és az, hogy Oroszország elindult a vegytiszta diktatúra felé.

  • cikkünk a témában:

    Másfél év kóma után meghalt a holland herceg

    Ami egyrészt szomorú, másrészt Johan Friso halála csak annyiban sport, hogy síelés közben szenvedett balesetet másfél éve. Azóta kómában feküdt.

  • Az M1 tévécsatorna szerdán élőben közvetíti a Magyarország-Csehország barátságos válogatott labdarúgó-mérkőzést. A találkozó kommentátora Knézy Jenő, pályaszéli riportere Menczer Tamás lesz. A Kossuth Rádió a találkozó hajrájában, 21.50-től élőben tudósít Novotny Zoltán és P. Fülöp Gábor kommentálásával. (MTI)


  • Koman két és fél hónapja nem játszott

    A magyar válogatott kulcspozíciójában játszó Koman Vladimir nem játszik csapatánál, az FK Krasznodárnál május vége óta. Hogy kikkel készül a válogatott a cseh és legfőképpen a szeptemberi románok elleni meccsre, az összeállításunkból kiderül.

  • Nagyszerű erőnlétben van, gyorsan mozog keresztbe a pályán, a védekező- és a támadójátékban is részt tud venni. Jól mozog a szűk helyeken és a Charlton ellen azt is megmutatta, hogy gólveszélyes is tud lenni. Már januárban le akartuk igazolni, de inkább csak a nyáron tettük, hogy könnyebben illeszkedjen be a keretbe a felkészülés alatt

    - nyilatkozta a Charlton ellen gólpasszt adó Varga Józsefről a Middlesbrough vezetőedzője, Tony Mowbray a gazettelive.co.uk-nak.

  • A tizedik helyen végzett a magyar női kardválogatott hétfőn a budapesti vívó-világbajnokságon. A Benkó Réka, Márton Anna, Várhelyi Anna, Varga Dóra összeállítású együttes az azeriektől elszenvedett vereséget követően előbb simán legyőzte a fehéroroszokat, majd szoros mérkőzésen a németeknél is jobbnak bizonyult, végül pedig kikapott a franciáktól. (MTI)

    • 16 között: Azerbajdzsán-Magyarország 45-38
    • 9-16. helyért: Magyarország-Fehéroroszország 45-25
    • 9-12. helyért: Magyarország-Németország 45-43
    • 9. helyért: Franciaország-Magyarország 45-22
  • A vasárnap Győrbe látogató, és a futballcsapatot 4-1-re verő Bayern München játékosai a Győri Audi ETO KC női kézilabdázóival pózoltak.

    Remek érzés volt Müllerékkel találkozni! Végig követtem a tavalyi szereplésüket, és örülök, hogy személyesen is gratulálhattam nekik a sikerekhez

    - mondta Görbicz Anita csapatkapitány.

  • Kamuti Jenő Boczkó Gáborról

    A budapesti vívó-vb magyar aranyérmeseit egy csupa szív 36 éves vezette. Sérülten is.

  • Kimi Raikkönen interjú - 2. rész

    Az F1Racing Kimi Raikkönennel készült interjújának első részét itt olvashatja. A továbbiakban válaszol például arra, hogy az eddigi autói közül melyik volt a kedvence, és miért?

    Volt jópár, szóval nehéz választanom. Talán a Ferrari, amivel világbajnok lettem 2007-ben. Valószínűleg ez volt a legjobb és a legfontosabb a karrieremben. De a 2005-ös McLaren is piszok gyors volt.

  • Nem.

  • Vasárnap a nyírbátori időközi választásokon MSZP-s támogatással a független nyert, ami nem zavarta össze a fejeket, a település focicsapata a Magyar Kupában nyert. De hogy! A Mezőkövácsházi TE 0-2-ről egyenlített, és a hosszabbításban sem hagyta magát a magasabb osztályban játszó nyírségiek ellen. Aztán a játékvezető a 115. percben kiállított egy hazai futballistát, innentől összerogytak, és még 2-t kapva kiestek (2-4). Ezután elszabadultak az indulatok, az egyik partjelzőt sörösdobozzal dobták meg, és a bírói hármas csak a rendőrök segítségével tudott elmenekülni a városból.

    via

  • "Úgy gondolom, a következő egy-két évben még Lionel Messi lesz a világ legjobb játékosa. Olyan futballista, aki a csapatért játszik, de csodálatos egyéni képességei vannak"

    Mondta hétfőn Scolari egy interjújában. (MTI)

  • A debreceni legenda az egyetlen a klubnál, aki ennyi szezonban eredményes tudott lenni, ez egyébként a szélső 19. idénye az élvonalban, írja a DVSC honlapja.

    A DVSC történetében Kiss Zoltán 11, Sándor Tamás 10, Kerekes Zsombor pedig 7 idényben volt eredményes.

  • A spanyol AS szerint a brazil David Luiz hétfő reggel azt kérte a Chelsea vezetőségtől, hogy engedjék el a Barcelonához. A játékos 35-40 millió euróért válthat klubot.

    Korábban José Mourinho azt nyilatkozta, a Barcelona csak az idejét vesztegeti, jobban teszik, ha mást igazolnak le. A Barcánál még képben van a liverpoolos Agger is.

  • Az NFL-ben javában megy a felkészülés, vasárnap éjjel a Buffalo Bills 44-20-ra verte az Indianapolis Colsot, a leglátványosabb megmozdulás a billses Marquise Goodwiné volt, aki egy 107 yardos visszahordást hozott össze.

  • A csakfoci.hu szerint a Diósgyőrnél komoly átalakítások lehetnek a keretben, Rudolf Gergely, Elek Ákos és a légiós Seydi is távozhatnak. Idézik Kovács Zoltán sportigazgatót is.

    A csapatösszeállítás Szivics Tomiszláv reszortja, ő dönt arról, hogy a Kecskemét elleni mérkőzésnek kikkel szeretne nekimenni. Én sportigazgatóként összetettebben próbálom nézni a klub jelenlegi helyzetét, és lehet, hogy a mostani problémáink megoldása nagyobb horderejű annál, minthogy csak arról szóljon, hogy hogyan állunk fel a következő meccsre.

  • A Milan olasz válogatott csatára ma ünnepli huszonharmadik születésnapját, twitterén egyelőre nincs nyoma az ünneplésnek.

  • A spanyol AS szerint élete egyik legjobb felkészülésén van túl a realos Cristiano Ronaldo, aki hét mérkőzésen hat gólt szerzett, és még kiosztott két gólpasszt is a csapat eddigi meccsein.

    A számok alapján a 2010/11-es felkészülés jobban sikerült, akkor nyolc meccsen hét gól volt a mérlege, de csapattársai és edzője, Carlo Ancelotti szerint élete formájában van a játékos, az olasz meg is jegyezte, milyen jó példát mutat ezzel a fiataloknak.

    Ronaldo még nem hosszabbította meg szerződését a klubbal, de a spanyol lapok biztosra veszik, hogy ezt a problémát legkésőbb szeptemberben megoldják.

  • A csapatot irányító Brendan Rodgers most nem Suarezről beszélt a klub honlapjának, hanem arról, hogy a háttérben komoly tárgyalásokat folytatnak, hogy erősítsenek.

    Megjegyezte, ő is tisztában van azzal, hogy igazolásokra van szükségük, ezek nem is maradnak majd el.

  • Annyira nem, hogy a Bayern-védő, akire nem tartanak igényt, állítólag inkább maradna a Bundesligában, és a Wolfsburghoz igazolna 15-20 millió euróért, írja a német Kicker.

  • Férfi tőrben is a 9. helyért küzdhetnek a magyarok

    A női kardhoz hasonlóan férfi tőrben is legfeljebb a kilencedik helyig juthatnak a magyarok a budapesti vívó-világbajnokságon.

  • A hivatalos indok szerint vállésérülés miatt nem játszott Wayne Rooney vasárnap a Wigan elleni Community Shield-mérkőzésen, amit a Manchester United nyert meg.

    A támadó viszont edzeni fog az angol válogatottnál, amely a Skócia elleni szerdai barátságos mérkőzésre készül. David Moyes United-edző elmondta, ő engedte el játékosát, aki szerdára már talán lesz olyan formában, hogy lehozzon egy félidőt.

  • Doppinggal bukott meg a trinidadi sprinter

    Újabb doppingügy a moszkvai szabadtéri atlétikai világbajnokságon: a legújabb lebukott a trinidadiak sprintere, Kelly-Ann Baptiste.

  • Zsivoczky-Farkas Györgyi két szám után a 19. helyen áll hétpróbában a moszkvai szabadtéri atlétikai világbajnokságon.

    A kazanyi Universiadén bronzérmes versenyző magasugrásban az 1,65-öt, majd az 1,71, az 1,74 és az 1,77 métert elsőre, az 1,80-at pedig másodikra teljesítette - ezért 978 pontot kapott. Az idei legjobbját jelentő 1,83-at háromszor leverte, s a 13. helyen zárt.

    Zsivoczky-Farkas Györgyi 100 m gáton 14.09 másodperccel (966 pont) kezdett, 1944 ponttal várhatja a folytatást. (MTI)

  • A holland csatár két gólt szerzett a Manchester Unitedben vasárnap délután a Wigan elleni Community Shield-meccsen, ezzel nyert a United. A mérkőzés után az ITV riportere azt mondta a támadónak, nem igazoltak nagy nevet, és nem ők a legesélyesebbek a bajnoki címre, mire a futballista kicsit felkapta a vizet.

  • A férfi párbajtőrcsapat vasárnap esti aranyérme után hétfőn a női kard és a férfi tőrcsapatok küzdöttek.

    Mindkét magyar válogatott a tizenhat között kapott ki. A nőket Azerbajdzsán, a férfiakat Oroszország búcsúztatta.

Rovatok