Index Vakbarát Hírportál

A finn sportminiszter nem talált haza a bronzmeccs után

2014. február 24., hétfő 14:09

Finnország remek mérkőzést játszva 5-0-ra verte az Egyesült Államok hokisait még szombaton, így bronzérmesek lettek Szocsiban. A siker után nem csak a válogatott, hanem a finn sport- és kultuszminiszter is hatalmas ünneplésbe kezdett. Talán kicsi túlzottan is.

Paavo Arhinmäki annyira berúgott, hogy három hokisnak kellett visszavinnie szállodai szobájába, állítja a finn Ilta Sanomat, mint ahogy az is kiderült, hogy Szocsiban felejtette a bőröndjét, és ez csak Finnországban derült ki.

Arhinmäki az alkoholfogyasztást és azt is elismerte, hogy a játékosok támogatták vissza a szállásra, ezért elnézést kért, amiért túl messzire ment. „Talán a fáradtság miatt ájultam el, egy kéthetes üzleti út végén volt ez már” - mondta Finnországba visszatérve.

Az eset miatt a finn miniszterelnök, Jyrki Katainen személyes beszélgetésre is behívta miniszterét. A sportminiszter igyekezett maximálisan kihasználni az olimpia miatt adódott figyelmet, vasárnap doppingolással vádolta meg a npi 30 km-es sífutásban mindhárom érmet megnyerő norvégokat.

Képzeljék el, mit lett volna, ha aranyat nyernek, nem csak bronzot. Illetve nem is kell elképzelniük, Toronto méltán közkedvelt polgármestere prezentálta a világnak a saját verzióját, kétszer is.

A női hokisok aranyát a torontói városházán, munkaidőben tekintette meg, de láthatóan a többi munkatársát is inkább a mérkőzés, és nem a munka kötötte le, bár egyikük sem ugrált olyan nagyokat, mint Rob Ford.

Rob Ford Kanada győzelmét ünnepli

Az olykor crackmámorban élő polgármester már nem állt meg az ugrálásnál, amikor a férfiak is aranyat nyertek, szaladóra fogta, ám egy tűzcsap az útját állta. Ott, ahol a legjobban fáj.

While you were celebrating, Rob Ford hurt his groin running into a hydrant #robford #gold @nationalpost pic.twitter.com/W46lX60GsS

— Darren Calabrese (@DBCalabrese) February 23, 2014

Rovatok