Index Vakbarát Hírportál

Az ukrán hokiválogatott kapusa Magyarországon készült a vb-re, és elmondta, milyen testközelből a háború

2022. április 30., szombat 06:01

Szergej Piszarenko, az ukrán hokiválogatott kapusa beszélt arról, milyen volt, amikor az ellenséges orosz csapatok elfoglalták Herszont, a várost, amelyben élt és játszott.

Szergej Piszarenko kapusként játszott az ukrán hokiválogatottban, amikor Oroszország február 24-én támadást indított Ukrajna ellen. Herszon volt az első nagyobb ukrán város, amelyet az oroszok szinte ellenállás nélkül vettek be. A kapus szerencsére még időben el tudta hagyni a várost.

A herszoni vezetők azt mondták, nem tudjuk megvédeni a várost, olyan gyorsan elfoglalták az orosz katonák. Ismertem néhány srácot, akik megszervezték a saját ellenálló csapatukat, de velük nagyon hamar végeztek az oroszok. Egyből láttuk, hogy itt nincs esélyünk. Most mindenki azt várja és abban bízik, hogy az ukrán hadsereg megközelítse a várost és felszabadítsák őket az orosz elnyomástól

– mondta a Fókusznak a sportoló. A legújabb információk szerint azonban már népszavazást tartanának a város függetlenségéről, hogy létrehozzanak egy újabb, általuk népköztársaságnak nevezett területet. 

A jégkorongozó azért tartózkodhat Magyarországon, mert a katonai behívólevelük mellett válogatott behívójukat is megkapták, így a magyar szövetség felajánlotta nekik azt a lehetőséget, hogy Magyarországon készülhetnek fel a nemsokára kezdődő világbajnokságra.

Az Index nemrég számolt be arról, hogy a Nemzetközi Jégkorongszövetség (IIHF) az ukrajnai háború miatt elvette a jövő évi világbajnokság rendezési jogát Oroszországtól.

Rovatok