Index Vakbarát Hírportál

Dühös szitkok zúdultak Lionel Messire

2022. október 1., szombat 06:04

A Paris Saint-Germain labdarúgója, Lionel Messi a kritikák kereszttüzébe került, miután kiderült, hogy magánrepülőgépe 52 utat tett meg mindössze három hónap alatt.

A hétszeres aranylabdás futballista egy 12 millió font (5,8 milliárd forint) értékű luxusrepülőt lízingel a világ körüli utazásaihoz, amit gyakran a családja és barátai rendelkezésére bocsát.

A L'Equipe kiderítette, hogy Lionel Messi magángépe idén június és augusztus között 52 utat tett meg 368 óra alatt. Ezek az utazások 1502 tonna szén-dioxid-kibocsátással jártak. Ennyi CO2-t egy átlagos francia ember 150 év alatt tudna termelni, írja a francia sportnapilap.

Lionel Messi's private jet made 52 trips over 3 months, emitting 1,502 tons of CO2 - the same impact as an average French person over 150 years. (L'Éq)https://t.co/r5h5BZqPFP

— Get French Football News (@GFFN) September 30, 2022

A magánrepülőgépek használata a francia labdarúgásban az elmúlt hetekben került reflektorfénybe. Szeptember elején a PSG-ben futballozó Kylian Mbappé hangos nevetésben tört ki, a PSG-t vezetőedzőként irányító Galtier pedig viccel válaszolt, amikor egy sajtótájékoztatón arról faggatták őket, miért utazott repülővel a PSG Nantes-ba, ahol kényelmes, 3–0-s győzelmet aratott

„Ma reggel beszéltünk erről a céggel, amely az utazásainkat szervezi, és megnézzük, hogyan utazhatnánk szárazföldi vitorlással” – mondta Galtier, míg Mbappé nem volt hajlandó bővebben kommentálni az ügyet.

A röhögőgörcsben kitörő Mbappéról készült videó vírusként kezdett terjedni az interneten, ami dühös reakciókat váltott ki a közösségi média felhasználóiból, környezetvédőkből és francia politikusokból. Mások mellett Anne Hidalgo párizsi polgármesternő is nagyon felhúzta magát, a Twitteren felháborodásának adott hangot, szerinte nem volt illő így reagálni a kérdésre.

Faut-il effectuer l'aller-retour Paris-Nantes en jet privé, plus polluant qu'un TGV quand on est un club de foot pro ? Mbappé et Galtier ont eu un moment «Don't Look Up» ? pic.twitter.com/UKLXcRAIoM

— Loopsider (@Loopsidernews) September 5, 2022

Rovatok