Index Vakbarát Hírportál

A paksi vereség után Bognár György keményen odaszúrt a Fradi játékosainak

2023. december 11., hétfő 08:38

Vasárnap este a Paks hazai pályán 3–2-re legyőzte a bajnoki címvédő Ferencvárost a labdarúgó NB I 16 fordulójában, amivel bebiztosította őszi elsőségét. A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Bognár György, a Paks vezetőedzője odamondott a Fradi játékosainak.

A mérkőzés végig feszült légkörben zajlott, a nagyon indulatos Makreckist (Ferencváros) ki is állította a játékvezető. Bognár Györgyöt a pályán látható indulatokról, valamint a ferencvárosiak részéről érezhető frusztráltságra is reflektált a lefújás után.

Jó játékosok egyénileg, kiváló játékosok, de nem nagyon tudják elviselni, hogy az ellenfél vezet és jobban is játszik

– idézte a szakembert az M4 Sport.

Hozzátette: a Paks húsz éve bizonyítja, hogy helye van a magyar futballban, magyar játékosokkal.

A Ferencváros edzője, Dejan Sztankvovics úgy nyilatkozott, nem szeretne beszélni a kiállításról, mert akkor öt-hat meccsre is eltilthatná őt az MLSZ.

„Három pontot veszítettünk, de nem a bajnokságot. Kettő nullás hátrányban egy olyan csapat ellen, mint a Paks, nagyon nehéz” – tette hozzá a szerb tréner.

A mérkőzés után Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke a közösségi oldalán azt írta, tavasszal minden erőre szükségük lesz ahhoz, hogy bezsebeljék az aranyérmet.

A Fradira csütörtökön nagyon fontos mérkőzés vár Budapesten a Fiorentina ellen a labdarúgó Európa-konferencialiga csoportkörének utolsó fordulójában. Amennyiben a zöld-fehérek nem kapnak ki (vagy ha a Genk nagy meglepetésre vereséget szenved a sérülésektől és eltiltásoktól sújtott Csukaricskitől), akkor sorozatban másodszor megélik a kupatavaszt, ami gyógyír lenne  a szurkolóknak a vasárnapi fiaskó után.

NB I, 16. forduló

Kisvárda–DVTK 1–2 (Camaj 94., ill. Vancas 41. – 11-esből, Acolatse 85.)

Mezőkövesd–Fehérvár 0–2 (Kodro 95. – 11-esből, Christensen 98.)

Paks–Ferencváros 3–2 (Papp K. 8., Könyves 15., Szabó B. 84. – 11-esből, ill. Marquinhos 69., Lisztes 87.)

Az élmezőny állása: 1. Paks 34 pont (32–18), 2. Ferencváros 30 (39–19), 3. Fehérvár 27 (33–24), 4. Puskás Akadémia 27 (27–20)

Rovatok