Index Vakbarát Hírportál

Petry Zsolt nem bánta meg a Gulácsi Péter kiállása miatt adott interjúját

2024. február 18., vasárnap 12:36

Petry Zsolt szerint nem normális, hogy egy konzervatív álláspontért megbélyegzik az embert, és szerinte alapvetően problémás, hogy a politika ennyire bekerült a sportba. A korábbi labdarúgó, jelenleg kapusedzőként dolgozó szakember sorsa közel három évvel a Magyar Nemzetnek adott interjú és a berlini Herthával való szerződésbontás után mostanra rendeződni látszik.

Petry Zsolt nem bánta meg a Magyar Nemzetben megjelent 2021-es nyilatkozatát, amelyben a bevándorlással és az azonos neműek házasságával kapcsolatos véleményének adott hangot.

A manapság már kapusedzőként dolgozó volt labdarúgó a Mandinernek nyilatkozott az ügyben. A 38-szoros válogatott korábbi kapus korábban évekig dolgozott a jelenleg a német másodosztályban szereplő Hertha BSC-nél, míg manapság a török élvonalbeli Samsunspor alkalmazásában áll.

Petry Zsolt a Mandinernek elárulta:

Petry Zsolt szerint „profibban” kellett volna fogalmaznia abban az interjúban, amely a menesztéséhez vezetett, véleményéhez azonban továbbra is ragaszkodik.

Annak az interjúnak egyébként az volt az üzenete, hogy minden fél szabadon elmondhassa a véleményét. Úgy érzem, általánosságban kijelenthető, hogy a kommunikáció szintje került mélyre. Nehezen kommunikálnak egymással a különböző oldalakon álló emberek. Ahogy Gulácsi Péter is elmondta az álláspontját, jogom van nekem is elmondani a saját véleményemet

– mondta Petry Zsolt arra kérdésre, hogy megbánta-e az ominózus 2021-es nyilatkozatát.

Az interjúban – amely a kapusedző menesztéséhez vezetett a berlini Hertha BSC-től – a migrációval kapcsolatban úgy fogalmazott: „nem is értem, hogy Európa hogyan képes morálisan ilyen mélyre süllyedni, mint ahol most van. A bevándorláspolitika nálam az erkölcsi leépülés megnyilvánulása”.

Gulácsi Péternek A család az család kampányban kifejtett, a szivárványcsaládokról alkotott liberális véleményével kapcsolatban pedig azt mondta, hogy: „mégis mi késztethette Pétert arra, hogy kiálljon a homoszexuális, transzvesztita és egyéb nemi identitású emberek mellett, nem tudom. Én biztos, hogy nem kavartam volna fel az indulatokat az ő helyében”.

Az 57 éves kapusedző-szakember sorsa közel három évvel az interjú és a berlini Herthával való szerződésbontás után mostanra rendeződni látszik. Remekül érzi magát Törökországban, és tele van tervekkel.

A magyar válogatott szerinte olyan szintre jutott, hogy egyértelműen van esély az Eb-csoportból való továbbjutásra. Az ellenfelek stabilak, de a németek szerinte gyengélkednek, ha esetleg összesorsolnak velük, abból profitálhatunk.

Az esetleges magyar–német meccs szerinte teret adhat különböző társadalompolitikai csatározásoknak, de „mi akkor teszünk jót magunkkal, ha csak a mérkőzés nyújtotta kihívásra koncentrálunk”. Gratulált Marco Rossinak, a szövetség részéről ragyogó választásnak tartja a személyét.

Rovatok