Index Vakbarát Hírportál

5 évesen legyőzte a rákot, TD-t futott

2013. augusztus 5., 13:05 Módosítva: 2015.05.11 02:41
113

Egy ötéves ráktúlélő kisfiüt ünnepelt a Cleveland Browns és huszonötezres közönsége a csapat hétvégi szezonnyitó eseményén.

teljes bejegyzés

Dontari Poe az NFL Schobert Norbija

2013. augusztus 5., 11:35 Módosítva: 2015.04.29 17:01
Az NFL védőjátékosai soha nem a filigrán alkatukról voltak híresek, nehéz lenne őket behajtogatni egy bőröndbe és feladni poggyászként a Wizzairnél. A Chiefs tavaly draftolt nose tackle-je, Dontari Poe sem épp szertornázó alkat a maga 191 centijével és 158 kilójával. Pontosabban már csak 152 kiló. Merthogy az offseason során nekiállt fogyózni és le is dobott legalább hat kilót.
Mielőtt még rohannánk, hogy kipróbáljuk Poe varázslatos módszerét, kérdezzük meg magunktól, hogy szoktunk-e barbecue-t enni. A memphisi születésű, Kansasban játszó srác ugyanis igencsak szokott, már csak azért is, mert azokon a környékeken nagyon népszerű a mindenféle páccal megkent, szabadtéren, faszén felett sült husikák fogyasztása. A játékos pedig a fogyáshoz nem csinált semmi mást, csak felhagyott ezek zabálásával. Se update kenyér, se csodaturmix, csak zéró barbecue! 
Állítása szerint sokkal könnyebben mozog most, és nehezebben fárad el, így gyorsabb lesz a játéka. Poe tavaly elég ígéretes szezont zárt a 38 tackle-lel, és ha a fogyástól még jobb formába kerül, akkor a csirkeszárnyak már nem is, de az ellenfelek irányítói tarthatnak majd tőle.

Itt van Hernandez levele a börtönből

2013. augusztus 2., 01:20 Módosítva: 2015.04.29 17:01

Tele van az amerikai média azzal a TMZ által megszerzett levéllel, amit több forrás szerint is eredeti, állítólag a gyilkossággal vádolt Aaron Hernandez írta egyik rajongójának. A dátum nem ismert, de abból az intézetből küldték, ahol a korábbi New England Patriots-játékost tartják. A levélből néhány érdekesebb részlet jön. 

Sokat jelentett a leveled, rengeteg igazság volt benne. Biztos vagyok benne, hogy mindez okkal történik, istennek terve van velem, és valami jó jön majd ki ebből az egészből. Az emberek hamisan ítélnek meg, de ennek semmi jelentősége nem lesz, amikor a bíróságon azt mondják majd, ártatlan vagyok. Akkor az összes ember, aki ellenem fordult szarul érzi majd magát. Mindig is úgy ismertek, hogy nagy szívem van. Erős vagyok, semmi nem fog megtörni. Tudom, van oka annak, hogy ezen keresztül kell mennem, rá fogok jönni, isten segít majd megérteni. Nem véletlenül állított ilyen helyzet elé, örökre megváltoztat mindez. Legalább tudom, kik azok, akik tényleg mögöttem állnak. Köszönöm, hogy az egyikük vagy. Kérlek, ne oszd meg ezt a közösségi médián.


Szól Hernandez levele, amit valószínűleg elolvastak, mielőtt eljutott a címzetthez. Vagy maga a címzett juttatta el a sajtóhoz. A tight endet Odin Lloyd meggyilkolásával vádolják, a férfit június közepén találták holtan az amerikaifutballista házától nem messze. Hernandez házának biztonsági rendszere több felvételt is készített, amin ő látható nem sokkal a gyilkosság után, fegyverrel a kezében. 

Persze simán lehet kamu az egész, nem láttuk korábban Hernandez kézírását. 

hernandezlevel.jpg

Ezt nem magyarázza ki a gyilkos NFL-es

2013. július 26., 20:04 Módosítva: 2015.05.11 02:47
8

Elkezdődött a gyilkossággal vádolt NFL-es, Aaron Hernandez meghallgatása a Massachusetts állambeli Attleboro bíróságán, miközben újabb dokumentumokat hoztak nyilvánosságra az ügyben.

teljes bejegyzés

Szabadítsátok ki Aaron Hernandezt

2013. július 15., 12:59 Módosítva: 2015.04.29 17:01

Free Hernandez, vagyis szabadságot Hernandeznek feliratú sapkában partizott az NFL egyik center-ikerpárja, Maurkice és Mike Pouncey. Maurkice Pouncey a Pittsburgh Steelers játékosa, Mike Pouncey pedig a Miami Dolphinsban játszik. Mindketten tagjai voltak annak a BCS bajnoki döntőt  nyert Florida Gatorsnak is, ahol a nemrég letartóztatott, gyilkossággal vádolt Aaron Hernandez játszott, és ahol többek közt Tim Tebow volt az irányító.

Habár a liga még vizsgálja, hogy a fotót manipulálták-e digitálisan, a Steelers sajtóközleményben tudatta, hogy el fognak beszélgetni Maurkice Pounceyval, és valószínűleg a Dolphins-vezetőségnek is lesz egy-két keresetlen szava testvéréhez.

Nincs térdvédőd, nem játszol

2013. július 13., 13:37 Módosítva: 2015.04.29 17:01

terdcomb.jpg

A liga még tavaly határozott úgy, hogy a térdvédők és a combvédők lesznek a legújabb eszközök, amiket bevetnek a játékosbiztonság érdekében. Volt nagy ellenállás a játékosok részéről, többen azt mondták, hogy lassítják őket az újabb protektorok.

A szabály a 2013-as szezontól szigorodik, az ESPN úgy tudja, aki nem viseli ezeket a védőfelszereléseket, nem is léphet majd pályára. Sokan korábban arra számítottak, hogy kisebb büntetésekkel megússzák, ha mégsem aggatják magukra  a felszerelést, ám a liga részéről nyilatkozó Merton Hanks szerint ez nem így lesz. "Sisak és vállvédő nélkül sem engedünk fel senkit a pályára" - indokolt Hanks. 

A USATodaynek egy veterán játékos azt mondta, az egész szabály ostobaság, mert az amerikaifutballisták sebessége drámaian csökkenni fog. A másik oldal szerint fölösleges a hiszti, az exravenses Ed Reed és Bernard Pollard is térdvédőben és combvédőben nyomta le az idei Super Bowlt, mégsem panaszkodtak. 

Téliszalámi nincs, de a körülmények profik

2013. július 12., 17:46 Módosítva: 2015.05.11 03:02
427

„Európa egyik legélhetőbb városában dolgozom, és csinálom mellette azt, amit legjobban szeretek, az amerikaifutballt" – mondta Mocskonyi Gergely, egyike annak a három fiatal játékosnak, akinek a sportpályája itthon indult, azonban a körülmények és a munkalehetőségek miatt úgy döntött, hogy külföldön próbálja ki magát.

teljes bejegyzés

Azt kérte, kedvenc csapata vigye a koporsóját

2013. július 10., 13:50 Módosítva: 2015.04.29 17:01

Scott E. Entsminger igazi szurkoló volt. Bármennyire is az NFL egyik pofozózsákja a Cleveland Browns csapata, kitartott mellettük. Egy olyan franchise drukkere volt Scott, amely még nem nyert Super Bowlt, sőt, a közelében sem volt. Clevelandi csapat is (amit 1995-ben átvitt Art Modell Baltimore-ba) is utoljára az 1964-es szezonban nyert bajnokságot

Egyszóval nehéz lehet Browns-szurkolónak lenni, de ettől még a rajongótáboruk az egyik legmasszívabb az NFL-ben. Nem csoda hát, ha egyikük, Scott E. Entsminger még a halálában is drukker maradt. Minden évben külön nótát írt a Brownsról és egész életében bérlete volt a meccsekre. egészen július 4-éig, amikor 55 éves korában meghalt, de utolsó akarata az volt, hogy hat Browns-játékos vigye a koporsóját és a gyásznép tagjai is vegyék fel rajongói pólóikat, sáljaikat és a többit. A kívánság meglepte és meghatotta az embereket, és még a legelvakultabb Steelers-drukkerek elismerik, hogy igen, ilyen egy igazi rajongó. Nyugodjon békében.

browns.jpg

Az NFL-es Hernandez húzta meg a ravaszt

2013. július 10., 12:28 Módosítva: 2015.05.11 03:01
13

A gyilkossággal vádolt Aaron Hernandez állítólag beismerte egy barátjának, hogy ő ölte meg június közepén Odin Lloydot. A gyilkos fegyvert viszont továbbra sem találja a rendőrség.

teljes bejegyzés

Eddig csak fegyverkeztek, már ölnek is

2013. július 10., 00:18 Módosítva: 2015.05.11 03:10
48

Különös bűnözési hullám kezdődik minden évben a Super Bowl után, ami a nyáron, az edzőtáborok előtt tetőzik. Idén eddig harmincegy amerikaifutballista követett el valamilyen bűntényt, ami némi javulás 2006-hoz képest, amikor hatvannyolc sportoló került bajba, de nem ilyen súlyos bűntényekkel, mint például most Hernandez vagy a már csapat nélküli Titus Young (ezek között betörés és ittas vezetés is volt), akit egy hét alatt háromszor is letartóztatták.

A 2012-es NFL-szezon előtt O.J. Simpson és Ray Lewis gyilkossági ügyét emlegették, mint a sportág történeték legnagyobb botrányt kavart bűnügyeit. Azonban a Hernandez-ügy feledtetheti a régi történteket.

A szép és a szörnyeteg

Simpson a hetvenes években volt a sportág sztárja. A liga történetében elsőként kétezer yard fölött futott egy szezonban. Kétszer is az év játékosának választották, a Buffalo Billsben voltak legjobb idényei, a San Francisco 49ersből vonult vissza. Simpson a sporton kívül is sikeres volt, reklámokban, filmekben – például a Csupasz pisztoly-sorozatban – szerepelt, aztán 1994-ben volt felesége és annak barátjának meggyilkolásával gyanúsították meg. Óriási nyilvánosságot kapott az ügy kezdve onnan, hogy a tévétörténet első élő autós üldözése után vették őrizetbe, addig, hogy a bűnügyben Simspont felmentették, de polgári peres eljárás végén gyakorlatilag az egész vagyonát elveszítette, és nevét ezek után a kettős gyilkossággal mosták össze.

teljes bejegyzés

Tömegek szabadulnának a Hernandez-mezektől

2013. július 6., 21:02 Módosítva: 2015.04.29 17:01

Aaron Hernandeznek, a gyilkossággal vádolt tight endnek nem elég megalázó, hogy jómaga a sitten van, és óvadék ellenében sem védekezhet szabadlábon, csapata, a New England Patriots pedig az ügy kipattanása után úgy vágta ki azonnyomban, mint a taknyot, a bostoniak most mintha az emlékezetükből is ki akarnák törölni azt, hogy Tim Tebow egykori csapattársa náluk játszott.

A Patriots-vezetőség ugyanis csereakciót hirdetett meg erre a hétvégére: aki a botrány után teljesen vállalhatatlannak tartja a játékost, és beszolgáltatja a Hernandez nevével és számával díszített Pats-mezt, az kap helyette egy vadiúj cseredarabot, mégpedig Rob Gronkowski, Tom Brady vagy Vince Wilfork nevével és számával ellátva.

A Patriots szóvivője, Stacey James természetesen megmagyarázta ezt az akciót is. „Nagyon sok fiatal is van, akik szeretik a New England Patriotsot, mi viszont nem akarjuk, hogy egy ilyen vitatható figura miatt konfliktusba kerüljenek a környezetükkel” – nyilatkozta a szóvivő. A csereakció most szombaton és vasárnap tart, a hírek szerint pedig rengetegen éltek a lehetőséggel, hogy megszabaduljanak az eddig büszkén hordott Hernandez-mezeiktől.

Alkar nélkül ütközik, szerel, labdát szerez

2013. július 6., 09:28 Módosítva: 2015.05.11 03:12
12

Bal alkarja nélkül született az Új-Mexikó állam középiskolai bajnokságában játszó amerikaifutballista, aki az egyik legmegbízhatóbb védő a csapatban. Egyetemi ösztödíjra hajt.

teljes bejegyzés

Óriásit csattant fehérneműs KO

2013. július 5., 15:43 Módosítva: 2015.05.11 03:06
125

A fehérneműs amerikaifutball-bajnokságban minden keményebb megmozdulásnál tombolnak a nézők, nem csoda, hogy a Los Angeles-i Ashley Salerno szerelésénél szinte őrjöngött a közönség.

teljes bejegyzés

Lavinát indíthatna el a Redskins átnevezése

2013. július 5., 10:00 Módosítva: 2015.04.29 17:01

A Redskins átnevezéséről lehet vitázni naphosszat. Sokan meg is teszik az uborkaszezonban, például egy Walter E. Willams nevű közgazdász professzor, aki cikkében azt állítja: ha a politikusoknak sikerül rákényszeríteni a szövetségi főváros franchise-ára az átnevezést, az olyan hullámot indíthat el, ahol a "buzgómócsingok és zsebzsarnokok" akármit a nép nyakába varrhatnak.

Úgy gondolja Williams, hogy a káros folyamatok sokszor csak efféle ártatlan lépésekkel kezdődnek. "Csak egy kicsi" adót vetnek ki, "csak pár" embernek lesz rossz, aztán elindul a lavina, és már sokkal többen szívni fognak. Ezért int óva a Redskins átnevezésétől: ha a csapat rákényszerül a cserére, akkor majd legközelebb az állatneves csapatok, jöhetnek, majd az indián törzsekről elnevezett repülőgépek, és a sor szinte a végtelenségig folytatható.

A polkorrektség-hullám már így is elkezdte szedni áldozatait a futballban. A University of North Dakota futballcsapata az NCAA nyomására megvált a Fighting Sioux névtől és az indiánfejes logótól. Egy Utah állambéli középiskolai futballcsapat pedig azért nem vehette fel a Cougars nevet, mert hiába a pumára gondoltak ezzel, a szó a szlengben a "fiatalabb fiúk felé kacsintgató középkorú hölgyek" megjelölésére is használatos, és ez sértő lehet.

Tehát továbbra is politikai nyomást gyakorolnak a washingtoni csapatra. A tulajdonos Dan Snyder egyelőre ellenáll, esze ágában sincs átneveztetni, de azért nemrégiben felkért egy rutinos politikai szakértőt, aki most fókuszcsoportos kutatásokat végez, hogy tájékozódjon az emberek véleményéről. Megkérdezték például, hogy mit szólnának hozzá, ha játszanának egy-egy meccset a régi RFK Stadiumban, ahol a csapat a három Super Bowlig is vezető hőskorszakában is játszott. Hogy a névváltoztatásról mi a fókuszcsoport véleménye, arról persze még nem nyilatkoztak, így marad tovább a találgatás, hogy lesz-e egyszer csere és vajon mire: Natives, Hogs, Deadskins, Pigskins, Corrupts vagy egyszerűen újra felvenni a franchise régi nevét még a bostoni időkből, és legyen a nevük egyszerűen Braves.

150 kg a 90 ellen, leradírozta a pályáról

2013. július 3., 10:53 Módosítva: 2015.05.11 03:06
218

A kanadai amerikaifutball-bajnokság 2. fordulójában az Edmonton Eskimos a Saskatchewan Roughriderst fogadta, de a hazai ünnep elmaradt, a harmadik negyedben már harminc ponttal is vezetett Roughriders, amikor egy labdavesztés után az Eskimos falembere minden dühét beladta egy szerelésbe.

teljes bejegyzés

A kanadaifutball szólógólja

2013. július 1., 15:28 Módosítva: 2015.05.11 03:06
1

Elkezdődött a CFL, azaz a kanadai amerikaifutball bajnokság, aminek nincs akkora szurkolótábora, mint az NFL-nek, de amíg ott nem kezdődik el a szezon, ez is több a semminél. Főleg, ha ilyen szép játékokat láthatunk egy-egy meccsen.

Az alábbi videón a Winnipeg Blue Bombers játékosa, Demond Washington egy 80 yardos puntvisszahordás után szerez touchdownt a Montreal Alouettes ellen úgy, hogy legalább kilenc montreali játékost ráz le magáról. A touchdownnal a Winnipeg átvette a vezetést a harmadik negyed elején 27-23-ra, de végül 38-33-ra kikapott.

A találkozón a Montrealnak is volt egy visszahordott touchdownja, az újonc Tyrone Carrier 77 yardról vitte vissza a labdát egy punt után még az első negyedben.

Tavaly is gyilkolt az NFL-es Hernandez?

2013. június 28., 00:40 Módosítva: 2015.05.11 03:10
35

Egy 2012-es bostoni kettős gyilkossággal is kapcsolatba hozták Aaron Hernandezt. Az NFL-játékost két napja tartóztatták le a 27 éves Odin Lloyd meggyilkolása miatt. Félelemből ölt háromszor is?

teljes bejegyzés

Fegyverrel fotózta magát Hernandez

2013. június 27., 09:20 Módosítva: 2015.04.29 17:01

A TMZ ásta elő a fotót a szerda este óta emberöléssel vádolt Aaron Hernandezről, melyen a játékos egy tükörben fotózza magát, fegyverrel a kezében. Annyit tudni, hogy a kép még Hernandez egyetemi évei alatt készült, amikor  Florida Gatorsban futballozott. Az egyetemi évek alatt egyébként már kikérdezték egy lövöldözéssel kapcsolatban, drogteszten is megbukott.  

Ha Hernandezt bűnösnek találják Odin Lloyd meggyilkolásában, akkor élete végéig börtönbe mehet. A New England Patriots már szerdán kirúgta a tight endet, és elmondták, mennyire csalódottak, hogy ilyen bűnügybe keveredett. 

0626-tmz-gun-aaron-hernandez-3.jpg

XXI. sz.-i OJ Simpson-per: gyilkosság a vád

2013. június 27., 00:36 Módosítva: 2015.05.11 03:11
77

Néhány órával azután, hogy őrizetbe vették a gyilkossági ügybe keveredett amerikaifutballistát, Aaron Hernandezt, gyilkossággal és fegyverrel való visszaéléssel vádolták meg a június 17-én meggyilkolt Odin Lloydot ügyében. A körülményekről nem túlzás azt állítani, hogy kivégzés lehetett: az áldozatot többször meglőtték, fejlövést is kapott. Ha Hernandez bűnös, élete végéig börtönben maradhat.

teljes bejegyzés

Bilincsben vitték el az NFL-es Hernandezt

2013. június 26., 15:32 Módosítva: 2015.05.11 03:11
64

A nyomozás akadályozása miatt letartóztatták a gyilkossági ügybe keveredett amerikaifutballistát, Aaron Hernandezt. Az NFL-es New England Patriots játékosának szerepe lehet Odin Lloyd kilenc nappal ezelőtti meggyilkolásában, bizonyítékokat tüntetett el.

teljes bejegyzés

Adrian Peterson halálközeli élményről beszélt

2013. június 25., 12:19 Módosítva: 2015.04.29 17:01

adrianpeterson.jpg

Adrian Peterson nagy mázlista. Tavaly nyáron a Vikings egyik húzóembere a szerencsének köszönheti, hogy életben maradt és élete szezonját produkálhatta. Mert akár meg is fulladhatott volna épp akkor, amikor már felépült brutális sérüléséből.

Anafilaxiás sokkot kapott egy tengeri herkentyűs ételtől, azaz olyan allergiás reakciót váltott ki benne, hogy negyed órával evés után viszketni kezdett a szeme, bedagadt a torka és alig bírt lélegezni. Szerencséjére épp edzőtáborban voltak, így az edzője azonnal be tudott neki egy adrenalin-injekciót a combjába, ami megmentette az életét. Peterson nem pánikolt be, tudta, hogy azonnali segítség kell, különben rövidesen megfulladt volna.

Az efféle súlyos allergiás reakció nem szokatlan: elsősorban étel, rovarcsípés, gyógyszerek de akár a latex is kiválthatja. Petersonnál a garnélarák és a kagyló okozta a tüneteket, pedig előtte nagyon szerette ezeket az ételeket. Ahogy nyilatkozta: "Supermannek hittem magam egészen eddig az esetig." Ezek után már nem kedveli annyira a rákot, ellenben jó egészségben van, megbékélt a helmet rule-lal, bajnoki címet szeretne nyerni és ő szeretne lenni az első running back, aki két egymást követő szezonban kétezer yardot ér el.

Rendőrkutyák, helyszínelők az NFL-esnél

2013. június 24., 17:55 Módosítva: 2015.05.11 03:12
9

Még nem tartóztatták le a gyilkossági ügybe keveredett amerikaifutballistát, Aaron Hernandezt, a rendőrök egyelőre a bizonyítékokat gyűjtik az NFL-es játékos ellen.

teljes bejegyzés

Gyilkosság miatt őrizetbe veszik az NFL-est

2013. június 22., 15:20 Módosítva: 2015.05.11 03:15
34

Egyre több jel utal arra, hogy Aaron Hernandez kapcsolatba hozható azzal a gyilkossággal, amelyben egy közeli ismerősét emberöléssel gyanúsítják. A massachusettsi hatóságok hamarosan letartóztatási parancsot fognak kiadni a háromszoros Super Bowl-győztes New England Patriots tight endje ellen, írja rendőrségi forrásaira hivatkozva az ABC.

A történet a hét elején kezdődött, amikor a rendőrség egy fejbe lőtt férfit talált Hernandez lakásának a közelében.

Hernandezhez azután mentek házkutatási paranccsal a hatóságok, hogy a 27 éves Odin Lloyd holttestének a közvetlen közelében a puerto ricói származású Hernandez nevére bérelt autót is megtalálták.

A járműnek letört az egyik visszapillantó tükre. A rendőrség egy másik autót is keres, amit szintén Hernandez nevére béreltek.

Az áldozat szintén amerikaifutballista volt, de csak amatőr, családja azt mondta a sajtónak, a 23 éves Hernandez és Lloyd ismerték egymást.

teljes bejegyzés

Felépül a sci-fi stadion Atlantában

2013. június 21., 12:31 Módosítva: 2015.04.29 17:01

falconstadion.png

Egy új futballstadion mindenütt presztízsberuházásnak számít, hogy újabb lesz, jobb és tutibb. Minnesotában kisebb huzavona után, de egyenesbe került az új stadion ügye, míg Atlantában most dolgozzák ki a Falcons új otthonának végleges terveit, amit 2017-ben szeretnének átadni, és az építés költségei közel közel 1 milliárd dollárra rúgnának (ebből közel 200 millió dollár lenne az adófizetőké).

Atlantában úgy tűnik hát, hogy nem szarral gurigáznak. Ha már újat építenek az 1992-ben átadott Georgia Dome helyett, akkor az hadd szóljon: az új stadion 70 000 férőhelyes, nyolcszög alaprajzú lesz, és a fényképezőgép blendéjéhez hasonlóan záródna a teteje, ha úgy kívánja az időjárás. Az egyik fő cél a tervezésnél az volt, hogy olyan élményt nyújtsanak a szurkolóknak, hogy tutira elfelejtsék ezek után tévén nézni a meccseket. Igyekeztek minél több férőhelyet az oldalvonallal párhozamosan tervezni és minél kevesebbet az end-zone-ok mellé. Fontos volt az építészeknek az is, hogy a látogatói élménybe belejátsszon a város látványa is, a felhőkarcolók, így új épületnél rengeteg üveget fognak használni.

A leendő épület neve egyelőre "Stankonia Dome", amit persze majd átneveznek ha jelentkezik egy tőkeerős szponzor. Hogy hová fogják építeni az egyesek szerint űrhajóra, mások szerint rózsára, s a merészebbek szerint záróizomra hasonlító új stadiont, az még bizonytalan. Kézenfekvő lenne a Falcons jelenlegi otthonától, a Georgia Dome-tól délre felhúzni, csakhogy ott két régi templom is áll, amit el kéne onnan költöztetni, avagy északra, ahonnan viszont nem olyan jó a kilátás a belvárosra.

Nyakig van a gyilkossági ügyben az NFL-es

2013. június 20., 11:57 Módosítva: 2015.05.11 03:16
164

A jelek szerint az NFL-es New England Patriots játékosának, Aaron Hernandeznek szerepe van abban a gyilkossági ügyben, amelyben egy közeli ismerősét gyanúsítják. Az amerikaifutballista idén februárban már lövöldözésbe keveredett.

teljes bejegyzés

Gyilkossági ügybe keveredett a Patriots játékosa

2013. június 19., 16:29 Módosítva: 2015.04.29 17:01

aaronhernandez.jpg

Rendőrök kutatták át New England Patriots tight endje, Aaron Hernandez massachusettsi lakását kedd éjjel egy gyilkossági ügy miatt, az ABC és az ESPN szerint a gyanúsított az amerikaifutballista egyik ismerőse lehet. 

A hatóság órákon át vizsgálta a házat, ahonnan két férfi megpróbált közben elmenekülni, de a rendőrök feltartóztatták őket. A gyilkosság áldozatának, egy 27 éves férfinek holttestét egy futó fedezte fel Hernandez házától egy kilométerre. A helyszín közelében találtak egy bérelt autót, amit a futballista nevére kölcsönöztek ki, de azt mindkét lap leszögezte, nem Hernandez a gyanúsított. 

A New England Patriots 23 éves játékosa ennek ellenére nem működött együtt a hatóságokkal, házkutatási parancsot követelt, legalábbis ezt írják a lapok. A Patriots már tud a történtekről, sajtósuk azt mondta az ABC-nek, a rendőrségi ügyről nem akarnak nyilatkozni. 

hernandezhaz.jpgHernandez háza (fotó: SI.com)

Hernandez már három éve a New England-iek futballistája, a múlt szezon végét műtétje miatt kihagyta, áprilisban a vállát operálták, de a klub szerint ez edzőtáborban már bevethető lesz. A Patriots másik tight endje, Rob Gronkowski is sérült, sokadik kézműtétje után nemrég a hátát is operálni kellett. 

Update: A NESN értesülései szerint időközben kiderült, hogy a gyilkosság áldozata egy Odin Lloyd nevű dorchesteri férfi, aki Hernandez barátnőjének a húgával járt. A rendőrség arra gyanakszik, hogy különböző kábítószerügyletek miatt kellett a huszonhét éves Lloydnak meghalnia, a dolog pikantériája pedig az, hogy korábban Hernandez is megütötte már a bokáját a drogok miatt: a 2010-es NFL Drafton csak azért csúszott a negyedik körig, mert korábban már lebukott egy drogteszten. 

Milliókat kell fizetnie Brian Banks hamis vádlójának

2013. június 18., 09:06 Módosítva: 2015.04.29 17:01

brianbanks.jpg

Pár hónappal ezelőtt nagy port kavart az ügy, amikor az Atlanta Falcons leszerződtetett egy fiatal linebackert, aki öt évet ült börtönben nemi erőszak miatt ártatlanul. Brian Banks jól tette, hogy amikor az őt hamisan vádló nőismerőse, bizonyos Wanetta Gibson pár évvel az incidens után megkereste, hogy "borítsanak fátylat a múltra", titokban rögzíttette a beszélgetést, mert ez a perújrafelvételnél döntő bizonyíték lett.

A hölgy akkor azt is elmondta Banksnek, hogy bocsánatot kér, bevall mindent, csak vissza ne kelljen fizetnie azt a hétszázötvenezer dollárt, amit anno kártérítés címén kapott az iskolától, mondván, hogy ők tehettek arról, hogy ott megtörténhetett az az eset...ami valójában nem is történt meg.

Wanetta Gibson és családja számára a hamis vád akkor jó ötletnek tűnhetett, hiszen egy csomó pénzt kaptak azért, hogy a hölgy színészkedett egyet a bíróságon. És mostantól bánhatják majd, életük végéig, a minap ugyanis a bíróság nemcsak a jogtalanul felvett kártérítési összeg visszafizetését írta elő Gibson kisasszonynak, de megfejelte azt a kamatokkal, perköltséggel, büntetésekkel is, így összesen 2,6 millió dollárt kell fizetnie a már kétgyermekes anyának. Ez persze már nem adja vissza Banksnek az elvesztett éveket, de talán újabb elégtétel lehet neki azért, amin ártatlanul átment.

Élete ajándékát kapta a Redskinstől a vesebeteg fiú

2013. június 13., 08:34 Módosítva: 2015.04.29 17:01

brock.jpg

A Redskins-edzőtábor keddi zárónapján a játékosok végeztek a feladatokkal, majd ráadásnak még egy utolsó akcióhoz  felálltak, a jelenlévő sajtó nem is nagyon értette, mi fog történni. Aztán feltűnt a washingtoniak között a nyolcéves Lateef Brock, ő kezdett el nyargalni a labdával a mellette látványosan elvetődő védők között, egészen az endzone-ig, ahol kedvence, Robert Griffin III várta. 

 

teljes bejegyzés

Tebow nálunk? Te jóisten!

2013. június 11., 13:40 Módosítva: 2015.04.29 17:01

tebowcover.jpg

Őrjöng a bostoni sajtó, miután a New England Patriots leigazolta a hetek óta csapat nélkül tengődő Tim Tebow-t, sokan twitteren értetlenkednek Bill Belichick-edző döntésén. 

A Boston Herald szerkesztősége valószínűleg visszhangzott a vonításoktól, amikor megtudták, mi történt: a vallásos NFL-sztárt a címlapon "Good God!", azaz te jóisten, felirattal köszöntötték, hozzátéve szarkasztikusan, hogy most a New England-iek is megkapják a maguk Tebow Time-ját. 

A lap nem kíméli a játékost és vezetőedzőjét sem, azt írják, hogy "Belichick igazolt egy olyan nemkívánatos "quarterbacket", aki egy olyan szörnyen rossz csapatban, mint a Jets, is alig játszott". Megjegyzik, ha a fiatal irányító a Patsnél is leszerepel, valószínűleg lőttek az NFL-es karrierjének. 

A Boston Globe azzal kezdi cikkét, ha a Patriotsnak van egy kis esze, akkor a következő idényben végig padoztatják Tebow-t, Belichick edzőnek pedig ki kell találnia, hogyan tudja új játékosa képességeit kamatoztatni tight endként, futóként vagy trükkjátékokban. 

Persze felrobbant a twitter is, Jamal Anderson, korábbi running back ennyivel foglalta össze a helyzetet: "Tebow, Brady és Gronk egy csapatban. Már csak le kell igazolniuk Justin Biebert rúgónak."

Tim Tebow a Patriotsban kötött ki

2013. június 11., 08:47 Módosítva: 2016.11.29 13:04

tebow2.jpg

Az ESPN információi szerint a New England Patriots szerződteti Tim Tebow-t, így a draft óta csapatot kereső vallásos sztár megpróbáltatásai egy időre véget értek. A fiatal irányító részt vehet a Patriots edzőtáborában, posztját sem változtatják meg, quarterbackként számítanak rá.

Nemrég a Patriots edzőjétől, Bill Belichicktől olyan nyilatkozatot hozott le több amerikai újság is, melyben azt állította, hogy gyűlöli Tebow-t, aztán ezt a híresztelést a múlt héten cáfolta a tréner. Valójában Belichick többször is méltatta a játékost, bár ennek már jó ideje.

Az NFL Network szerint a korábbi Denver-irányító alacsony bért kap majd a Patriotstól, és egyáltalán nem biztos, hogy bekerül majd a végleges keretbe, igaz a napokban a New England-iek elengedték egyik quarterbackjüket, Mike Kafkát. Tebow legalább tud majd hol edzeni a nyáron, de valószínűleg Tom Bradynek nem lesznek álmatlan éjszakái az új vetélytárs miatt.

Tebow egyébként nem tétlenkedett az elmúlt hónapokban, több szakemberrel is együtt dolgozott, és állítólag sikerült javítania a dobásai pontosságán és a lábmunkáján. 

A vallásos NFL-sztár karrierje azután vett lejtmenetet, hogy a Denver Broncos leigazolta a rutinos Peyton Manninget,   emiatt a denverieknél nem volt maradása. A New York Jetshez igazolt, de alig kapott lehetőséget, hiába ment pocsékul a játék az első számú irányítónak, Mark Sancheznek. A Jetstől a draft után rúgták ki, miután a klub megszerezte a fiatal Geno Smith-t.

Rovatok