Index Vakbarát Hírportál

Idén is Tour de Balaton

2011.06.14. 14:25

A Tour de Balaton minden év júliusának első szombatján megrendezett, 24 órás Balaton körüli kerékpáros élmény- és teljesítménytúra. Útvonala Balatonmáriafürdő főteréről indul az északi part irányába, majd a tó megkerülésével a déli parton tér vissza kiindulási pontjára.

Az esemény napja idén, 2011-ben július 2-ára esik, a rajt reggel 8 órakor lesz. A Tour de Balaton résztvevőit a kerékpárút mellett felállított pecsételő állomások várják, ahol a rendezvény honlapjáról letölthető és kinyomtatható pecsétkönyvbe összegyűjthetik az érintett Balaton-parti települések pecsétjeit. A Tour de Balaton-on nem csak Balatonmáriafürdőről, hanem bármely másik pecsételő állomásról is el lehet indulni, egyénileg és csapatban is. A túra hossza valamivel több, mint 200 km, a tihanyi komppal rövidítve kb. 150 km. A részvétel ingyenes.

Az esemény honlapján (www.tourdebalaton.hu) a részvétellel kapcsolatos minden információ megtalálható, illetve lehet böngészni a 2010-es Tour de Balaton-on készült fotók és a résztvevők élménybeszámolói között. A szervezők sok szeretettel várnak minden kerékpárost a 2011-es Tour de Balaton-ra, akár az egész Balaton-körre, akár csak egy-egy rövidebb szakaszra csatlakoznak.



Rovatok