Index Vakbarát Hírportál

Matthäus nekiment Guardiolának

2015. május 11., hétfő 08:57

Lothar Matthäus az Augsburg elleni bajnoki vereség nem várta meg a Barcelona elleni keddi BL-elődöntőt, kiosztotta a Bayern München katalán vezetőedzőjét, Pep Guardiolát.

„Ami nyolc hónapja jellemezte, már nyomokban sem fedezhető fel. Eltűnt a karizmatikussága, ami jó hatással volt az egész német futballra is. A csapatból kiveszett a magabiztosság. Guardiola felkavarta az egész csapatot azzal, hogy ő már nem biztos, hogy itt lesz jövőre. Ez a bizonytalanság érezhető a játékosainál. Talán emiatt mondta, hogy nekünk vége a szezonnak. A csapat előtt ezzel elveszítette a hitelességét. Érezhető ez a nemzetközi és a német meccseken is” – foglalta össze a véleményét a a rekordbajnok egykori játékosa.

A napokban derült ki, hogy Guardiola akár igent is mondhatott a Manchester Citynek. A szakember az első kiborulása és a sportorvosok komplett távozása után még úgy nyilatkozott, hogy szeretné a harmadik évét is kitölteni a szerződéséből.

A Bayern 2013-ban mindhárom sorozatot (BL, kupa, bajnokság) megnyerte Jupp Heynckesszel, tavaly Guardiolával kettő jött össze (kupa, bajnokság), idén pedig alighanem csak egy. Hogy a Barcelonát kiüssék a BL-ből kedd este háromgólos hátrányból, az már inkább a csoda kategóriája.

A Bayern sorrendben négyszer kapott ki, ha a katalánok Münchenben is megverik a sérülésektől tizedelt csapatot, olyan negatív sorozat jöhet össze, amire legutóbb a hetvenes években volt példa. 

Rovatok