Index Vakbarát Hírportál

Dárdai: Topfit csapatom lesz

2015. június 28., vasárnap 19:54

Jó előérzettel várja első szezonját vezetőedzőként Dárdai Pál, a német labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Hertha BSC trénere, írta az MTI.

„Tudom, mi vár ránk a következő hetekben, de ha túlleszünk rajta, akkor topfit csapatom lesz" - jelentette ki vasárnap az első edzés előtt a magyar válogatott szövetségi kapitányaként is dolgozó szakember, aki ugyanakkor nem nyilatkozott kettős szerepvállalásának folytatásáról:

erről majd a maga idejében beszélünk

A berlini edzésen - melyre 1800 szurkoló látogatott ki - csak 25 játékos jelent meg, köztük az eddigi egyetlen új szerzemény, a bajnok Bayern Münchentől érkezett Mitchell Weiser.

Tolga Cigerci és Änis Ben-Hatira sérült, további kilenc futballista pedig szabadságon van, vagy nyári tornákon szerepel.

Korábban sok cikk jelent meg, hogy Dzsudzsák Balázs is a Herthához igazol, az elmúlt napok eseményei alapján azonban egyre jobban távolodnak egymástól a felek. A bz-berlin.de összeszedte, kik érkezhetnek a nyáron a csapathoz. Az már biztos, Szami Allagui visszatér a Mainztól, Fabian Holland viszont újra a Darmstadthoz kerülhet kölcsönbe. John Heitinga visszatér az Ajaxhoz, Marcel Ndjeng pedig a Paderbornnál folytatja.

Put your hands up for 2015/16. #hahohe pic.twitter.com/GE0sO8NYgp

— Hertha BSC (@HerthaBSC) June 28, 2015

A következő napokban több fiatal is bizonyíthat a szakmai stábnak. A német lap kiemeli, hogy a Hertha a Leverkusen bosnyákját, Emir Spahicsot szemelte ki. Szóba került a brazil Alexandre Pato neve is, de a Milan korábbi futballistája Olaszországba térhet vissza. Kiszemelt még a szerb Nemanja Makszimovics, aki legutóbb a kazah Asztanában szerepelt.

A Hertha egyelőre nem találta meg a távozott főszponzor, a Deutsche Bahn utódját. Ingo Schiller gazdasági igazgató szerint az augusztus 14-i szezonrajtig aláírják a megállapodást az új támogatóval, amely a remények szerint hatmillió euróval segíti majd a klubot.

A Hertha az Augsburg vendégeként kezdi meg a Bundesliga 2015/2016-os idényét.

Rovatok