Index Vakbarát Hírportál

Gary Neville megmondta, miért adta el a Real Özilt, a Barca Alexis Sanchezt

2015. augusztus 25., kedd 15:21

Nem beszéltünk még annyit 0-0-ról, mint a hétfő esti Arsenal-Liverpoolról, ami tényleg jó meccs volt, helyzetekkel, kapufákkal, nagy védésekkel, lesgóllal, de még mindig van róla mit mondani.

A SkySports szakértője, a volt MU- és angol válogatott futballista, Gary Neville ugyanis rávilágított, miért vált meg a Real Madrid, illetve a Barcelona egy-egy világklasszisnak tartott játékosától, Mesut Öziltől és Alexis Sancheztől.

Mindketten pályán voltak a Pool ellen az Arsenalban, de Neville állítja, ezt nem lehetett eléggé észrevenni.

"Fantasztikus játékosok, de elég felelősséget vállalnak a csapatukért? Nem. Nem hiszem, hogy Özilt valaha is láttam volna felelősséget vállalni a csapattársai érdekében. Láttam őt jól játszani, jól passzolni, amikor kivette a részét, asszisztokat adni, de egyszerűen nem lő elég gólt. Alexis Sancheznek felvillanásai vannak."

Özilt két éve 60 millió euróért vette meg az Arsenal a Real Madridtól, Alexist 50-ért tavaly, a Barcától. Mindkettőt könnyű szívvel engedték el.

Neville szerint nem véletlenül: "Ha megnézik a csapat hátsó részét, Cech ott az egyetlen rutinos ember. A tapasztalat a csapat elején volt, Giroud, Sanchez, Özil, de ők nem azok a típusok, akik túl sokat levennének a mögöttük játszók válláról".

Rovatok