Index Vakbarát Hírportál

A Real-katasztrófa után Benitez fejét követelik

2015. november 22., vasárnap 10:01

A Barcelona 4-0-ra lemosta a Realt Madridban, a Bernabéuban, az eredmény hűen tükrözi a két csapat teljesítményét. A meccs után a szurkolók a meccs elejei élőképhez használt fehér papírlapocskákkal integetve jelezték, hogy az edzőnek mennie kell.

Rafa Benitez taktikai és pszichológiai vereséget szenvedett, elképzelésünk sincs, milyen utasításokkal küldhette pályára csapatát, amely az első percektől kezdve alárendelt szerepet játszott, a Barcelona könnyedén ment át a védelmen és bármikor gólhelyzetet alakíthatott ki.

Jellemző, hogy Suárez első gólja előtt 24 passzból építette fel támadását a Barcelona, ilyenre az idén még nem volt példa, és éppen a riválisnál jöhetett össze.

Történelmi győzelem

Ez a győzelem káprázatos, hiszen az ősi rivális ellen értük el, mondta a meccs után Luis Enrique Barcelona-edző, egykori Real-játékos. Nagyon nehéz lesz ezt a teljesítményt felülmúlni, mondta. Szerinte a Madrid nem adja fel a küzdelmet a bajnokságban, de ezen a meccsen szinte minden elemében felülmúlták a Realt.

A madridi lapok szerint a kérdés ezek után az, hogy már most kirúgják-e a spanyolt vagy megvárják vele a bajnokság végét. A Real Madrid hatpontos hátrányba került a Barcelonához képest, de ami ennél is megbocsáthatatlanabb, hogy a Barca úgy verte őket, mint hat éve, amikor Messivel, Xavival a csúcson voltak a katalánok, ami akkor a Real összeomláshoz vezetett. 

Benitezt a nyáron azért hozták Carlo Ancelotti helyére, hogy lendületet vigyen a csapatba, ehelyett azt látjuk, a Real a bajnokságban úgy a második, hogy a 12 meccséből csak hetet tudott megnyerni, a legutóbbi kettőt elbukta a Sevilla és a Barcelona ellen, utóbbit ráadásul így.

A csapaton belüli állapotokra jellemző, hogy Ronaldót kikezdték, hiába lövi nagy számban a gólokat (ráadásul az idén ez a kijelentés nem is igaz, egyelőre csak nyolcgólos), nagy meccseken nem talál be. A csatár Benzema ellen zsarolás miatt Franciaországban nyomozás van, Bale teljesítménye értékelhetetlen, a BBC erőtlen.

Isco a második félidőben állhatott be, 30 perc után ki is állították, miután Neymarba belerúgott egyet.

Beniteznek ez volt az első Clásicója, a meccs után azt mondta, túl kell lépniük az eredményen, és a következő meccsre kell fókuszálniuk, amennyire gyorsan csak lehetséges.

Ami most aggaszt, hogy a csapat fejben rendbe jöjjön a következő mérkőzésre.

A mérkőzésnek vége, és világos, hogy ez a felállás nem működött. Úgy készítettem fel a csapatot, hogy mindenki a legjobb legyen, de a játékosok nem nyújtották azt, amire képesek. Számos hibát elkövettünk, és drágán megfizettünk érte. Elvesztettük a labdákat, és ha ezt egy jó csapat ellen teszed, ráfázol.” 

Szerinte, ha Marcelo a második félidőben gólt szerez a helyzetéből, megváltozott volna a játék képe. Hogy a brazil lett a bűnbak, azt a nyilatkozat mellett az is mutatja, hogy Benitez az 59. percben lecserélte.

Florentino Perez, a Real elnöke azt mondta, a jövő héten mindenkivel beszélni fog, a játékosokkal és az edzővel is, de ő nem támogatja az edzőcserét.

Pedig Londonban valaki most nagyon figyel.

Rovatok