Index Vakbarát Hírportál

Pérez megkegyelmezett Beníteznek

2015. november 23., hétfő 19:48

Egyelőre Rafa Benítez marad a Real Madrid vezetőedzője. Ezt Florentino Pérez, a klub elnöke erősítette meg a hétfői sajtótájékoztatón.  Pérez korábban Carlo Ancelotti mellett is kiállt, még márciusban, aztán májusban már a szakítás következett.

"Elemeztük a helyzetet, senkiben sem merült fel a váltás lehetősége. Jelenleg teljes a hit és a bizalom Rafa Benítez iránt. Még csak most kezdett neki a munkának. Hagyjuk őt dolgozni, el fogja érni a célokat, amiket kitűztünk" - mondta az elnök. Hozzátette: ő a kiválasztott, hogy a klubbal sikereket érjen el. "Van egy nagyon jó csapat, egy kiváló edzővel, akinek be kell illeszkedni, időre van szüksége és ezt megadjuk neki."

Cristiano Ronaldóval kapcsolatban kifejtette az elnök, hogy sokan igyekeznek destabilizálni a klub helyzetét, ezért jelennek meg olyan pletykák is, amelyek például a PSG-vel kapcsolatosak: "Cristiano soha nem mondott olyat, el akar menni tőlünk."

Pérez még azt is elmondta, hibásnak érzi magát, mert nem akadályozta meg a kialakult helyzetet, ebben és a támogatásban is már korábban kellett volna a sajtó nyilvánossága elé állnia. A dühös szurkolókkal kapcsolatban hozzátette, már jó ideje fenyegetik őt is, de azokra a drukkerekre van szükség, akik támogatják a klubot, nem pedig anarchiát akarnak.

"Nem kritizálhatjuk a játékosokat sem, rosszul játszottunk az Clásicón, de a mentalitásukat ilyen fontos mérkőzésen nem kérdőjelezhetjük meg" - fejezte be az elnök a válaszokat.

Nem történt tehát nagy meglepetés, annál is inkább, mivel nem sokkal a sajtótájékoztató előtt már a Sky Sports spanyol forrásaira hivatkozva megírta, Florentino Pérez száz százalékos támogatásáról biztosította Benítezt.

A Real Madrid 4-0-s vereséget szenvedett hazai pályán a Barcelona ellen a hétvégén, ami az eddig hamu alatt izzó feszültséget egyre inkább kezdi a felszínre hozni. Ezért aztán hétfő délután tanácskozott a Real Madrid igazgatótanácsa, utána, fél nyolctól Florentino Pérez elnök sajtótájékoztatót tartott.

Benítez nyáron került a Realhoz, az elmúlt két idényben a Napoli edzője volt, és egy 3., majd egy 5. hely után távozott. Korábban Liverpoolban BL-t nyert, majd az Interrel kapitálisat bukott, pedig egy bajnok, kupagyőztes, BL-győztes csapatot vett át José Mourinhótól, de mindenki fellélegzett, miután elment.

A Lazio elleni hazai bajnoki vereség és a Werder elleni sima hármas volt a BL-ben, ami elvezetett a váltáshoz, igaz, a világkupát elhozta, de azt nagyjából edző nélkül is megtette volna az Inter. Meg hát a kupákkal sosem volt baja, 2-3 hetente egy meccsre felkészíteni a csapatot, az mindig ment neki, de hogy háromnaponta jól játsszon, már kevésbé.

Benítez szemlátomást bajban van, érezhetően nincs ötlete, mit lehetne kezdeni, hogy legalább lelassítsa a szétesést, ami meglehetősen gyorsan ment végbe: két hete ugyanis még veretlen volt a szezonban, akkor Sevillában kaptak ki először. Jött a válogatott szünet, majd a Barca, és a második zakó egymás után.

Benítez tehát bizonyíthat. Elsőként szerdán, amikor a Bajnokok Ligájában, a Sahtar otthonában játszik majd a Real Madrid.

Rovatok