Index Vakbarát Hírportál

Van az a pénz, amennyiért kimenne egy magyar meccsre?

2015. november 26., csütörtök 13:56

Akiket érdekelnek még a magyar foci belső ügyei, azoknak alighanem a Nemzeti Sport elsütötte az év hírét. Az MLSZ ötletei közül már a szurkolói  kártya  körüli  hercehurca sem volt kismiska, és az a húzás is csak tátott szájakat hagyott maga után, hogy akkor majd többen járnak meccsre, ha kevesebb meccset fognak a tévében közvetíteni.

De itt a csúcs, a legérdekesebb felvetés, a hátulról mellbe vakarózás egyik legszebb példája: arra lettek figyelmesek, hogy ha a klubok a legkevésbé sem a nézőkből szerzik a pénzüket, hanem az államból,  akkor magasról tesznek a nézőkre. Azok meg még annyira se járnak meccsre, mint eddig.

Ezért jött az az ötlet, hogy a klubok az államtól (=MLSZ-től) kapjanak pénzt, vagy pénzben könnyen mérhető dolgot a nézők után is valahogy. Vagy büntetést, ha nem jönnek a nézők. Pontosabban „a probléma jelentősége miatt korbácsra és mézesmadzagra van szükség."

Mennyiért menne ki egy Kispest-Vasasra vagy egy Felcsút-Halira?

  • 7211
    Tényleg nagyon nem érdekel, százezerért mennék ki, egyszer, poénból
  • 5485
    Ötezerért kimennék, ha nincs messze, másfél óra, hamar elrepül
  • 3074
    Húszezerért gondolnám meg először
  • 3053
    Tízezer alatt nálam ne próbálkozzon az MLSZ
  • 1698
    Most is fizetek már érte

Ennél olcsóbb lenne, ha az MLSZ felbérelne pár ezer mobilnézőt hétvégi munkára. Ha ugyanis mondjuk ötmilliónál kevesebbet kap egy milliárd  közeli költségvetéssel dolgozó magyar klub hazai meccsenként nézőszámnövelésre, azt meg se érzi. Ötmillióból viszont viszont ezer új nézőnek fizethet egy klub ötezer forintot azért, hogy kimenjen egy meccsre. Hasonló büntetésnél ugyanez a helyzet. 

Ennél már jobb lenne, ha eleve az MLSZ venne fel ezrével bérnézőket, mert megkímélné a klubokat a szervezési költségektől. Sőt megfontolandó lehet a közmunkások bevetése inkább, nekik ugyanis ennek töredéke az órabérük, már össze is vannak gyűjtve, egyre többen vannak és egyébként se tudunk mihez kezdeni velük

Rovatok