Index Vakbarát Hírportál

A magyar foci váratlanul felzárkózott a spanyolhoz

2015. december 3., csütörtök 09:59 | aznap frissítve

Míg Spanyolországban mindenki a Real Madridon röhög, mert nem vették észre, hogy a nyáron visszatért orosz Cserisev nem játszhatott volna a spanyol kupában, amiért kizárhatják őket a sorozatból, szerdán a magyar bajnokságban is szabálytalanul játszattak egy futballistát.

A magyar válogatott Eb-pótselejtezői miatt elhalasztott november 7-i fordulót szerdán pótolták, a DVSC a Haladással 2-2-es döntetlent játszott az NB I.-ben.

A meccsre nevezték, és a 61. percben pályára is lépett a debreceniek legendás francia csatára, Adamo Coulibaly, aki két éve hagyta el a csapatot, visszatért hazájába, de az idén november 12-én visszatért, és újabb szerződést kötött a DVSC-vel. A hibát az Nso.hu szúrta ki, szerintük a francia csatár csak november 12-étől számít a csapat játékosának, így a november 7-i fordulóban nem játszhatott volna még úgy sem, hogy azt később játszották le.

Hogy az MLSZ mit dönt, egyelőre kérdéses, de tavaly a Nyíregyházának sem engedték meg, hogy a tavaszra áttett, az őszről elmaradt fordulóban a téli igazolásaik játszhassanak, ezért akkor még a cserekapusaikat is mezőnyjátékosként kellett nevezniük és pályára küldeniük.

Az Nso.hu idézi az MLSZ versenykiírását:

Nem rendelkezik játékjogosultsággal – ezért a mérkőzésen nem léphet pályára, illetve ha pályára lép az jogosulatlan játéknak minősül – az a labdarúgó, aki: a bármely okból később lejátszott felnőtt bajnoki-, vagy kupamérkőzésen játszik, de az eredeti kisorsolt játéknapot követően kapott igazolást, átigazolást a sportszervezethez, kivéve, ha mérkőzés újrajátszására a téli átigazolási időszak után kerül sor.

A DVSC sportigazgatója a klub honlapján azt írta, fel sem merülhet a jogosulatlan játék Adamo Coulibaly esetében, ugyanis a vonatkozó szabályok értelmében, ha teljes bajnoki fordulót halasztanak el - ahogy ez esetben történt -, akkor „az elhalasztott forduló mérkőzéseit úgy kell tekinteni, mintha eredetileg is a későbbi időpontjára lettek volna kisorsolva” (MLSZ versenyszabályzat 13. paragrafusa).

Az MLSZ-nek elküldtük a kérdéseinket, egyelőre nem válaszoltak.

Rovatok