Index Vakbarát Hírportál

Neymar: Bárhova elmennék, hogy Guardiolával dolgozhassak

2016. január 29., péntek 11:21

„Azonnal ugranék egy olyan lehetőségért, hogy Pep Guardiolával dolgozhassak” – nyilatkozta Neymar, a Barcelona játékosa nemrég egy szponzori eseményen.

A brazil csatárt arról kérdezték, hogy van-e olyan edző, akivel szívesen dolgozna a jövőben, ő pedig habozás nélkül vágta rá Guardiola nevét, akiről azt is elmondta, hogy csodálja a munkáját. Neymar persze egyből kiemelte, hogy jelenleg boldog a Barcelonánál, úgyhogy egyelőre nem kell aggódni a távozása miatt.

Hogy Guardiolával hol dolgozhatna együtt, az kérdéses, egyelőre azt sem tudni biztosra, hogy a Bayern Münchentől a szezon végén távozó spanyol egyáltalán melyik angol klubnál folytatja. A lehetőség viszont adott lesz, hiszen a potenciális jelöltek közül a Manchester United, a Manchester City és a Chelsea is képes lenne kifizetni 190 millió eurót a brazilért, ha arról lenne szó.

A február elején már 24. születésnapját ünneplő Neymar viszont elég zsúfolt menetrendet vázolt fel, karrierje végén ugyanis az Egyesült Államokban is szeretne játszani, és hazájába, Brazíliába is visszatérne, mielőtt visszavonul, ezek előtt pedig még Guardiolát is be kellene valahogy szorítania pályafutásába.

Neymar és Guardiola pont elkerülték egymást a Barcelonánál, a játékos 2013 nyarán igazolt Spanyolországba, míg az edző a 2011-12-es szezon végén jelezte a klub felé, hogy kimerültség miatt nem hosszabbítja meg szerződését, és egy év pihenőre vonul, ahonnan a Bayern Münchenhez tért vissza.

Rovatok