Index Vakbarát Hírportál

Úgy tiltakoztak tízezren Csepelen, hogy szurkoltak

2016. március 13., vasárnap 21:14

Sikersztori a stadionépítés. Már NB III.-as csapatoknak is húznak fel új stadionokat, miközben a NB I.-ben üresen konganak a lelátók. A szurkolók nem szurkolnak, a drukkerek nagy része nem megy ki meccsre.

Valószínűleg olyan tiltakozás, mint amilyen vasárnap délután Csepelen történt, még soha nem volt a futball történetében.

Úgy tiltakoztak, hogy elmentek szurkolni.

Ferencvárosi szurkolók a Groupama Arénát bojkottáló része Csepelre utazott a Ferencváros második csapatának meccsére, hogy jelenlétével demonstráljon az ügy mellett.

Tízezer ember volt a meccsen, és nem éppen az NB III.-as meccs, vagy éppen Lipcsei Péter kedvéért. Sőt, a Ferencváros korábbi legendáját sűrűn emlegették a szurkolók, mint ahogy Kubatov Gábor elnököt is.

A szurkoló már csak ilyen, harcol valamiért, vagy valami ellen. Ahogy körbekérdeztünk, volt olyan, aki csak fél éve jár meccsre, de olyan is akadt, aki 30 éve. A közös bennük, hogy egyik sem szereti a mostani a Ferencvárost. Nem lenne könnyű megmagyarázni, miért.

Mindenesetre erre a harmadosztályú meccsre annyi néző jött ki, mint az egész szombati NB I.-es fordulóban összesen.

És ennek üzenete van. A szurkolók, a drukkerek, a csapatokért rajongó emberek jelentős része most valami egész mást akar, mint amit az aktuális sportpolitika elképzel, és amit sikerként próbál eladni.

Majdnem 10 ezer ember jó kedvűen hagyta el a csepeli stadiont. A hazaiak azért, mert 2-0-ra nyertek, a fradisták meg azért, mert végre szurkolhattak. Tapsolt a csepeli fradista, tapsolt a ferencvárosi csepeli, és mindenki jól érezte magát.

A szurkolók ma csatát nyertek meg.

Futballhangulat volt Csepelen, olyan, amilyet már évek óta nem láttunk Magyarországon.

Rovatok