Index Vakbarát Hírportál

C. Ronaldónak komoly izomsérülése lehet, őssejttel kezelik

2016. április 27., szerda 15:33

Nem játszott egy percet sem, csak a tribünről nézhette végig a keddi Manchester City-Real Madrid BL-elődöntőt Cristiano Ronaldo, miután a mérkőzés napján "érzett valamit" a múlt szerdán, a Villerreal ellen szenvedett sérüléséből. Az akkori diagnózis szerint nem történt semmi komoly, túlterhelte a combját egy ollózásnál, pihentetnie kellett.

Manchesterből hazatérve a portugál első útja az egyik madridi kórházba vezetett, ahol megvizsgálták jobb combját, és az As.com szerint izomrostszakadást mutattak ki nála. Az újság szerint nem a klasszikus izomszakadásról van szó, hanem kevésbé komoly mikroszakadásról, amit megpróbálnak helyrehozni jövő szerdáig, a City elleni visszavágóig.

Az biztos, hogy Ronaldo szombaton kihagyja a San Sebastian-i elleni bajnokit a Real Sociedad ellen, aztán hogy a jövő hét közepére rendben lesz-e, majd kiderül.

Mindent megtesznek érte, mert semmiképp nem akar hiányozni ilyen fontos meccsről, és a csapat nem ugyanaz nélküle: őssejtes kezeléssel próbálják regenerálni a sérült szövetet. Ami meglehetősen komoly beavatkozásnak tűnik.

Izomszakadással nem lehet egy hét után játszani, ami teljesen reális, hogy ha bejutnak a BL-döntőbe, azon már ott lehet, május 28-án. Ha csak mikroszakadása van, azzal elméletileg játékra képes állapotba lehet hozni szerdára.

 

Rovatok