Index Vakbarát Hírportál

Ranieri elérzékenyült, ötször köszönte meg nekünk

2016. május 3., kedd 10:22

A Leicester City edzője, Claudio Ranieri az angol bajnokságot eldöntő hétfői esti bajnoki után szinte azonnal telefonált a Chelsea-t irányító Guus Hiddinknek, amint a gépe landolt Angliában. 

Ranieri ugyanis Olaszországban volt, 96 éves édesanyját látogatta meg, magát a 2-2-vel végződött Chelsea–Tottenham-mérkőzést nem is látta hétfő este. 

Kicsivel a lefújás és a meccs utáni dzsúdózás után felhívott Ranieri. Megköszönte nekünk a második félidei teljesítményünket, én meg gratuláltam nekik a bajnoki címhez. Nem láttam, hogy megkönnyezte-e, mert telefonon beszéltünk, de a hangja elcsuklott. Ötször köszönte meg nekem, amit tettünk, eluralkodtak rajta az érzelmek

– idézi a Guardian a holland Hiddinket. 

Nemcsak a Leicester Citynek, hanem Claudio Ranieri harmincéves edzői pályafutásának is a legnagyobb sikere az angol bajnoki cím.

Pedig Ranieri korábban dolgozott a Juventusnál, az Internél, a Románál, és a Chelsea-nél is eltöltött négy évet. Elég nagyot fordult vele a világ:  másfél évvel ezelőtt rúgták ki a görög válogatott szövetségi kapitányi posztjáról, miután a csapat kikapott Feröertől. 

Rovatok