Index Vakbarát Hírportál

Mourinho a Manchesteré, Manchester Mourinhóé

2016. május 22., vasárnap 11:09 | aznap frissítve

A brit lapok napok óta exkluzív értesülésektől hangos, amelyek szerint a már héten bejelentik, hogy a következő szezontól José Mourinho lesz a Manchester United menedzsere. A bejelentéssel még megvárták a szombati FA-kupa-döntőt, amelyet a Manchester United a hosszabbításban szerzett bombagóllal megnyert.

Ez volt a két éve ott dolgozó Louis van Gaal utolsó (és egyben egyetlen) trófeája, és noha a hollandnak még lenne hátra egy év a szerződéséből, úgy tűnik, neki csak két év jutott a MU-nál. Mourinho gyors bejelentésének a hírek szerint az az oka, hogy azonnal megkezdhesse a munkát, és nyáron átformálhassa a csapatot a saját elképzelései szerint.

A portugál futballedző nem kívánt a találgatásokra válaszolni.

Persze az, hogy ő következik, feltehetően annak a hatalmas nyomásnak a következménye, amelyet tél óta helyezett a manchesteri csapatra, állítólag akkor hat oldalas levelet küldött a tulajdonosoknak, amelyben felvázolta a terveit.

Jorge Mendes, Mourinho ügynöke kedden érkezik Manchesterbe Kínából, ahol igen gyorsan növekszik a birodalma. Van Gaal sem akart válaszolni a távozását firtató kérdésekre, de a döntő utáni sajtótájékoztatóra magával vitte a kupát, letette az asztalra és azt mondta, amióta Ferguson távozott, három év óta ez volt a MU első trófeája, és erre igencsak büszke.

Rovatok