Index Vakbarát Hírportál

Mourinho magához láncoltatta a MU legnagyobb tehetségét, olcsóért

2016. május 30., hétfő 18:41

Négy gólt lőtt első két meccsén Marcus Rashford, miután február végén bemutatkozott a Manchester Unitedben. A klub azonnal korrekt fizetést adott neki, az addigi heti 500 fontja helyett 15 ezerre emelte a bérét. Ennyit kapott az előző három hónapban, miközben a United három év után végre nyert valamit. Rashford lőtt még négy gólt, és mindig jól játszott. Annyira, hogy pénteken a válogatottban is bemutatkozhatott, itt három perc se kellett az első góljához. 99 százalék, hogy ki is viszik az Eb-re.

A United hétfőn közölte, 2020-ig meghosszabbította Rashford szerződését. A BBC úgy tudja, emelést is kapott, 15 helyett 20 ezer fontot keres majd hetente. Természetesen ez rengeteg pénz, heti 8 millió forint, pláne egy 18 éves gyereknek, csakhogy így is majdnem ő marad a legkevésbé jól fizetett a Utd-keretben. A jobbhátvéd Borthwick-Jacksonnal is hosszabbítottak, ő talán kevesebbet kap majd.

Miközben olyan potyautasok sokkal többet visznek haza a keretben, mint Marcus Rojo (70 ezer), Daley Blind (75 ezer), Morgan Schneiderlin (100 ezer), Phil Jones (50 ezer), de említhetnénk Memphis Depayt (90 ezer) is, vagy a cserekapus Sergio Romerót (50 ezer). Ők együtt nem tettek hozzá annyit a United szezonjához, mint Rashford három hónap alatt, csakhogy nekik volt menedzserük, míg a tinédzsernél a szülők tárgyaltak a klubbal. (Az idei United-fizetéseket itt láthatja összeszedve.)

Az egyesület így nagyon jól jár, biztosan az övé a legnagyobb tehetsége hosszabb távon is, aki a múlt pénteken kinevezett új edző, José Mourinho egyik kulcsembere lesz a következő idénytől kezdve. Ráadásul meglehetősen olcsón.

Rovatok